Türkiye'ye en çok Rus ziyaretçi geldi

Türkiye'ye en çok Rus ziyaretçi geldi

Türkiye'yi 2017 yılında yüzde 12,2 pay ile en çok Ruslar ziyaret etti.

TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'yi 2017 yılında yüzde 12,2 pay ile en çok Ruslar ziyaret etti. Rusları, yüzde 9,3 pay ile Almanlar ve yüzde 7,2 pay ile Irak, Suudi, Ürdün gibi ülkeler takip etti.

Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçiler içinde 2017 yılında en fazla ortalama harcamayı bin 312 dolar ile Avustralyalılar yaptı. Japonların ortalama harcaması bin 8 dolar, Fransızların 839 dolar, Almanların 685 dolar, İngilizlerin 639 dolar, Rusların ise ortalama 458 dolar oldu.

Gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler amacıyla 2017 yılında Türkiye'ye en çok Rusya, Almanya ve Batı Asya ülkelerinden ziyaretçi geldi. Sağlık amacıyla Türkiye'ye en çok Batı Asya ülkeleri, Azerbaycan ve İran'dan ziyaretçi gelirken, iş (konferans, seminer, görev vb.) amacıyla gelenler ise çoğunlukla Batı Asya ülkeleri, İran ve Almanya'dan geldi.

Türkiye'ye gelen ziyaretçiler en çok İstanbul'da geceleme yaptı

En çok geceleme İstanbul, Antalya, İzmir, Ankara, Muğla ve Bursa illerinde gerçekleşti.

Yabancı ziyaretçiler 2017 yılında Türkiye'de ortalama 9,6 gece kalırken, yurtdışında ikamet eden Türkiye vatandaşları da ortalama 16,9 geceleme yaptı. Ortalama gecelemelere göre Ruslar 6,5 gece, İngilizler 8,3 gece, Almanlar 10,5 gece ve Avustralyalılar 16,3 gece kaldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler