Türkiye'de 4.5G dönemi

Türkiye'de 4.5G dönemi

Türkiye 1 Nisan 2016 Cuma itibariyle 4.5G’ye geçti. Peki, 4.5G hizmetini alabilmek için bu geçişler mobil kullanıcıları tarafından nasıl olacak? 4.5G uyumlu cihaz kontrolü nasıl yapılacak?

Mobil internet hızını en az 10 kat arttıracak olan 4.5G Hizmeti bugünden itibaren aktifleştirilerek Türkiye’nin 81 ilinde bu hizmet verilmeye başlandı. Bu hizmete geçişler için kullanıcı tarafından onay verilmesi gerekiyor. Onay verilmeyen müşteriler eski kullandıkları hizmetin aynısını kullanmaya devam edecekler.

Müşteriler, onay işlemlerini yapabilmeleri kullandığı operatör tarafına onay mesajı veya müşteri hizmetlerini arayarak onay talebi vermesi gereklidir. Onay talebi bırakılmasıyla beraber operatörler tarafından yapılacak olan cihaz ve sim kartı kontrolü sonrasında ise kullanılan cihazın ve sim kartın uyumlu olması halinde 4.5G’ye geçiş sağlanacak.

Yıldırım’dan uyarı: 4.5G faturayı kabartabilir

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım 4,5G geçişe saatler kala konuyla ile ilgili basın toplantısı düzenlemiş, geçişle ile ilgili olarak bilgi vermişti. Basın toplantısında 4.5G için uyarıda bulunan Yıldırım, internete hızlı bağlanayım derken faturaların kabarabileceğine dikkat çekti.

İlk 4.5G kullanımı Erdoğan-Yıldırım arasında

Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım arasında Cep Telefonu üzerinden 4.5G kullanılarak yapıldı.

Uyumsuz sim kartları ücretsiz değiştirilecek

4.5G’ye uyumlu olup olmadığını öğrenmek için aşağıda listelenen başvuru ve bilgi alma bağlantılarından bulunduğunuz operatöre erişebilir, kontrol ettirebilirsiniz. Uyumsuz sim kartları şu an için ücretsiz bir şekilde değiştirilmektedir.

Geçişler nasıl olacak?

Bugün itibariyle Türkiye’de aktifleştirilen 4.5G internet hizmetine geçiş yapmanız için aşağıda listelenen operatörlere göre başvuru ve geçiş için bilgiler listelenmiştir. 4.5G’ye geçmek için cihazınızın şebeke ayarlarını LTE veya 4G seçeneklerine göre ayarlamanız gerekiyor.

Türkcell başvuru ve bilgi alma yöntemleri: Türkcell için, “4.5G” yazıp, “2222”ye SMS gönderdiğiniz vakit 4.5G hizmetinden faydalanmak için onay vermiş sayılırsınız.  Ayrıntılar için tıklayın

Türk Telekom başvuru ve bilgi alma yöntemleri: “4.5G” veya  “4.5G İZİN” yazıp, “5555”e SMS gönderen, Türk Telekom müşteri hizmetlerini, Online İşlemler Merkezini veya 4nokta5g.com web sitesine izin talebi bırakmanız halinde, 4.5G’ye geçiş için izin vermiş sayılırsınız. Ayrıntılar ve başvuru için tıklayın

Vodafone başvuru ve bilgi alma yöntemleri: “4.5G” yazıp, “4545”e SMS gönderen, “Vodafone Self Servis” uygulamasındaki “Servisler” bölümünden 4.5G’yi seçen veya “Vodafone Cep Merkezleri”ne doğrudan başvurarak 4.5G servisi aktif hale getirilebiliyor.  Ayrıntılar ve başvuru için tıklayın

4.5G’ye geçiş yaptığım nasıl anlaşılır?

Telefonunuz marka ve modeline göre ekranda çıkacak olan 4.5G,LTE veya 4G yazması halinde geçişinizin yapıldığını görebilirsiniz.

Öte yandan BTK tarafından yayınlanan 4.5G Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve 4.5G Hakkında bilgi edinmek için ise buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.