"Türkiye'de beyin göçünün önüne geçilmeli"

"Türkiye'de beyin göçünün önüne geçilmeli"

Şanlıurfa’da yapılacak olan Bilim Şenliği için incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Ülke olarak Türkiye'mizin beyin göçünün önüne geçilmesini sağlamamız gerekiyor." dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, TÜBİTAK, Milli Eğitim Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının desteklediği, TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği 19-21 Ekim tarihleri arasında Turgut Özal parkında yapılacak.

Bilim şenliği ve STEM yarışmalarının yapılacağı Turgut Özal parkında hazırlıklar devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, projenin ortak paydaşları olan kurum başkanlarıyla birlikte TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği'nin tanıtım toplantısını yaptı.

Türkiye'de beyin göçünün önüne geçilmesi ve gençlerin bilimle buluşturulması gerektiğini ifade eden Çiftçi, "Şanlıurfa kadim ve 12 bin yıllık bir şehirdir. Bu şehrin zaten geleneğinde bilim ve irfan var. Şanlıurfa TÜBİTAK 4007 bilim şenliğini Turgut Özal parkında 19-21 Ekim tarihleri arasında yapacağız. Biz gelenekten geleceğe diyoruz ve Şanlıurfa bilim olarak küllerinden yeniden doğması lazım. Üretmeli ve özgür düşünmeliyiz. Gençlerimizin fikirlerine önem vererek proje haline getirecek olan ortamları sağlamalıyız. Ülke olarak Türkiye'mizin beyin göçünün önüne geçilmesini sağlamamız gerekiyor. Birçok bilim ve araştırma yoluna giren insanımız, düşünürümüz, hocalarımız ve bilim insanlarımız başka ülkelere transfer oluyorlar ve ülke olarak biz ilerlemek istiyorsak muasır medeniyetler seviyesine çıkmak istiyorsak bilimsel yöntemler en doğru yöntemlerdir. 3 gün sürecek olan şenlikte bilimsel çalışmalar ve konserler düzenlenecektir." dedi.

"Bilim insanlarını gençlerimizle buluşturacağız." diyen Çiftçi, "65 atölyede yarışmaya dâhil edilen çalışmaların sunumu yapılacak. Şanlıurfa'nın dikkatini bilime çekeceğiz. Şanlıurfa 12 bin yıllık şehir ve güçlü yönleri var. En güçlü yöne gençliktir. Dinamik ve genç bir nüfus var ve bu nüfusu bilimle buluşturduğumuzda biz şehrimizin geleceğini daha iyi şekillendirmiş oluruz. Bizim yatırımımız geleceğedir. Çünkü bu ülkeyi seviyoruz ve bu ülke çok kıymetlidir. Bu vatan çok kıymetli bir vatandır. Bu vatanın uğrunda o kadar şehidin can verdiği topraktır. Bu vatanın geleceği için şimdiden doğru tohum atmamız lazım, doğru şekilde yatırım yapmamız lazım ve gençlerimize yönelmemiz lazım. İnşallah Şanlıurfalı gençlerimiz bilim insanlarıyla bir araya gelecekler ve bilimsel projeleri tanıma imkânı olacaktır. 81 İlden katılım gösterecek olan beyinlerle, beyinler Şanlıurfa'da konuşmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği tanıtım toplantısına katılan projenin ortak paydaşları ise bilim şenliğinin Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dilediler.

Şanlıurfa'da 7 kurumun destekleriyle düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği 19-21 Ekim tarihleri arasında Turgut Özal parkında yapılacak. 65 Atölyenin yer alacağı Turgut Özal parkında hazırlıklar devam ederken Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile projenin ortak paydaşları parkı gezerek teknik ekipten bilgi aldı. (İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler