"Türkiye'de her 40 saatte bir kadın eşi tarafından öldürülüyor"

"Türkiye'de her 40 saatte bir kadın eşi tarafından öldürülüyor"

İzmir Üniversitesi'nde düzenlenen panelde, Türkiye'de her 40 saatte bir kadının eşi tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

İZMİR - İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "Sona Eren Evliliklerin Ardından Yaşanan Hukuki Problemler" başlıklı bir panel düzenlendi.


Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu'nun moderatörlüğünde yapılan panele Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, İzmir Barosu Avukatı Saadet Kayaalp ve İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Kutoğlu konuşmacı olarak katıldı. Akademisyenler ve öğrencilerin geniş katılımı ile tamamlanan panel sonunda Dekan Hekimoğlu konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti.


Her 40 saatte bir kadın öldürülüyor
Panelin açılış konuşmasını yapan Dekan Hekimoğlu, "2013 yılı Mart verilerine göre her 40 saatte bir kadın eşi tarafından öldürülüyor. Mart ayı itibariyle 2013 yılında öldürülen kadın sayısı 28 idi. Şu an bu rakam çok daha artmış durumda…Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda Türkiye'de icracı mevkilerde bulunanların performansları ne yazık ki iyi değil. Hukuk tatbikatçıları kadına yönelik şiddeti aile içi bir mesele olarak algılamamalıdırlar" diye konuştu.


Diziler yanlış algı yaratıyor
Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu, altyapısı eksik olarak uygulamaya geçirilen 6284 sayılı yasanın kadına yönelik şiddeti önleyici nitelikte olduğunu, eksiklerin zaman içinde tamamlanacağına inandığını söyledi. Televizyonlarda yayınlanan kamu spotlarının konu hakkında toplumu bilinçlendirmek adına yararlı ancak dizilerin zaman zaman zararlı olabildiğini belirtti. (Yunus Şani - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.