Türkiye’de tansiyon oranları çok yüksek çıktı

Türkiye’de tansiyon oranları çok yüksek çıktı

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise Türkiye'de yetişkin nüfusun yüzde 20,3'ünde yüksek tansiyon görüldüğü tespit edildi.

Dünyada 1,5 milyardan fazla yüksek tansiyon hastası bulunurken, her yıl 7 milyon insanın yüksek kan basıncı nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Interpress’in yaptığı incelemeye göre Türkiye'de 19 milyona yakın kişinin yüksek tansiyon şikâyeti olduğu saptanırken Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise Türkiye'de yetişkin nüfusun yüzde 20,3'ünde yüksek tansiyon görüldüğü tespit edildi.

Yüksek tansiyon görülme yaşı düştü

Türkiye’de daha çok 40 yaş üstü bir hastalık olarak bilinen hipertansiyonun görülme yaşının dünyada ve Türkiye’de giderek düştüğü belirtildi.

Hareketsiz yaşam, stres ve aşırı kilolara karaciğer yağlanmasının eşlik ettiği obezitenin yanı sıra özellikle gençler arasında kafein ve sigara tüketiminin aşırı derecede artmasının da yüksek tansiyon yaşının düşmesinde etkili olduğu tespit edildi.

Hipertansiyonda sınır bir derece aşağı çekildi

Amerikan Kardiyoloji Derneğinin Kasım 2017’de yayınladığı yeni hipertansiyon kılavuzuna göre, hipertansiyonda büyük tansiyonun 140’tan 130’a, küçük tansiyonun ise 90’dan 80’e düşürüldüğü tespit edildi.

Buna göre hipertansiyon hastası kabul edilen kişi sayısının yeni tanımlama ile artış gösterdiği tespit edildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler