"Türkiye'de uygulanan zulümler İsrail'in hatırına uygulanıyor"

"Türkiye'de uygulanan zulümler İsrail'in hatırına uygulanıyor"

Son zamanlarda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştiren Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Türkiye'de ve dünyada zulüm gören insanların İsrail'in hatırına zulümlere maruz kaldığını belirtti.

DİYARBAKIR- Filistin topraklarını işgal eden ve uzun zamandır Filistin’e saldırmaya devam eden Siyonist rejim İsrail, saldırılarına içinde bulunduğumuz ramazan ayında da devam etti.

 

Yüzlerce Filistin’in hayatını kaybettiği saldırıları eleştiren Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, İsrail’in hep anormal bir şekilde hareket ettiğini belirterek diğer ülkelerin kabul ettiği hiçbir hukuk kuralı tanımadığını belirtti.

 

“İsrail hiçbir zaman normal hareket etmez”

İsrail’in uymasının istendiği taleplerin boş vaatlerden başka bir şey olmadığını söyleyen Yaman, “İsrail için hiçbir hukuk kuralı yani ülkelerin ve normal aklın kabul ettiği hiçbir kural, onlar için geçerli değildir. İsrail, ne zaman kafasına eserse, düşündüğü bir planı ne zaman değiştirirse o zaman durur. Burada İsrail için gösterilmesi gereken tavır, ondan normal davranması gerektiğini beklemek değildir.  İsrail’in yapmış olduğu anormal tavırlara karşı ciddi bir şekilde cezasını vermektir. Aksi takdirde hastaneleri ve ambulansları bile vuran İsrail’in ateşkese uyacağını beklemek gereksizdir. İsrail hiçbir zaman normal hareket edemez ve etmez. Bizim, İsrail’in yaptıklarına karşı kendi yaptıklarımızı sorgulamamız gerekir.” dedi.

 

Müslüman ülkelerin bu saldırılara duyarsız kaldığını, bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade eden Yaman, İsrail’in Filistin’de verdiği kayıpların Müslümanların yaptığı dualar neticesinde oluştuğunu söyledi.

 

“İsrail’in verdiği kayıplar İslam ümmetinin yaptığı dualar sebebiyledir”

Bir İsraillinin öldürülmesinin Amerika için de büyük kayıp olacağının altını çizen Yaman, “ Şundan korkuyorum ki bugün İsrail diplomatlarını ilk önce Şili, daha sonra Venezüella, Ekvator sınır dışı etti. İslam ümmeti İsrail’e seyirci olmaya devam ederse korkarım ki, İsrail’e Şili müdahale edecek ve Filistin’deki Müslümanları Venezüella kurtaracak. Biz, zillet içinde seyredeceğiz. Maalesef görünen durum budur. İsrail’in verdiği kayıplar da tamamen İslam ümmetinin yaptığı dualardır. Hiç kimse orada ölen askerleri biz öldürdük diyemez. Allah müminlerin dualarını kabul ettiği için o kurşunlar İsrail’e isabet etmiştir. Bir İsraillinin öldürülmesi sadece İsrail için değil Amerika için de çok büyük bir şeydir.” ifadelerini kullandı.

 

Hadis-i şeriflerde müjdelenen İsrail ordusu ile Müslümanların karşılaşmasının yakın olduğunu bildiren Yaman, İsrail’in kayıplar yaşadıktan sonra Filistin’den çekileceğini belirtti.

 

“İsrail’e müdahale edilmezse öldürmeye devam edecektir”

İsrail’in sınırlarını koruyamayacağını söyleyen Yaman, “Amerika Irak’tan keyfinden dolayı çekilmemiştir. Kaybettiği askerleri yüzünden çekilmiştir. Bugün İsrail bir yerde çekilecekse askerlerini kaybedeceği için çekilecektir. Bombalamayı ne zaman bitirecek? Askerleri öldürüldüğü zaman bitirecek. Bunun başka yolu yoktur. Hadis-i şeriflerde müjdelenen İslam ümmetiyle Yahudilerin karşılaşması yakındır. Bu çok uzak değildir artık ve İsrail’e müdahale edilmezse öldürmeye devam edecek. Ve orada her bir çocuk katledilirken aslında katledilen biz olacağız. Katledilen bizim vicdanlarımız, bizim geleceğimiz ve bizim haysiyetimiz olacaktır. Dolaysıyla oradaki ölümleri seyretmek cehennem azabımızı seyretmektir.” şeklinde konuştu.

 

‘Şu anda dünyanın herhangi bir yerinde zulüm uygulanıyorsa, İsrail yüzünden uygulanıyor’ diyen Yaman, Türkiye’de yapılan bazı zulümlerin İsrail’in istediği için uygulandığını söyledi.

 

“Türkiye’de uygulanan zulümler İsrail’in hatırına uygulanıyor”

Türkiye’de haksız yere yıllarca cezaevinde yatan Müslümanların İsrail’in hatırına cezaevlerinde tutulduğunu ifade eden Yaman, “Bu ülkede on yıllarca başörtüsü yasaklandıysa İsrail’in hatırına yasaklandı. Dolayısıyla İsrail’in yıkılması demek dünyadaki İslam’a karşı bütün baskıların, zulümlerin yara alması ve ortadan kalkması demektir. Bu gerçeği görelim. Çünkü şuanda Firavun’da Nemrut’ta İsrail’dir. Arkasındakiler teferruattır. İsrail batının bayrağıdır. O bayrak yıkıldığı zaman Amerika düşecektir. Bu çok açık ve nettir. O yüzden mesele, sadece oradaki çocukların öldürülmesi değildir.” açıklamasını yaptı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.