"Türkiye’deki hiçbir darbe dış güçlerin yardımı olmadan yapılmadı"

"Türkiye’deki hiçbir darbe dış güçlerin yardımı olmadan yapılmadı"

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğine katılan Gaziantepliler, Türkiye’de gerçekleştirilen bütün darbelerin arkasında Amerika, İsrail ve diğer İslam düşmanlarının oldu

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz Meydanı’nda yoğun katılımlı bir etkinlik düzenlendi. FETÖ’nün 15 Temmuz'da ABD’nin de desteğiyle kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de meydanlar dolup taştı.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimin ardından yaklaşık bir ay boyunca darbe karşıtı nöbet tutan Gaziantepliler, 15 Temmuz'un yıl dönümünde de meydanları hınca hınç doldurdu. Gaziantep'te dün gece düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğine katılan vatandaşlar, İLKHA’ya konuştu.

Darbe girişimini ve darbe girişiminde bulunanları nefretle kınayan Mehmet Eroğlu, Türkiye’de yapılan darbelerin hiçbirinin Amerika ve dış güçlerin yardımı olmadan yapılmadığını söyledi.

Eroğlu, “İnsanların dini duygularını kullanarak istismar edip insanları ve gariban çocukları senelerce kandırdılar. Kendi milletimize kurşun sıktılar. Ülkemizi bu hale getirdikleri için Allah kendilerine bu dünyada da öbür dünyada da gün yüzü göstermesin ve cehennem ateşinde yaksın. Bu dünyada Kahhar ismiyle kahretsin. Halende insanların dini duygularını kullanıyorlar. Bu tür insanların aramızda yeri yok. Hiçbir darbe Amerika ve dış güçlerin yardımı olmadan yapılmamıştır. Mutlaka hepsi de dış güçlerin desteği ile olmuştur. Bu bilinçli olarak yapılmış bir darbedir. Senelerdir, 60’lı yıllardan beri devlet içinde örgütlenip yaptıkları bir darbedir.” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ahmet Akbulut, “İnsanların dini ve iyi niyetlerini kullanarak bu şekilde davranıyorlar. Cenab-ı Allah bu fırsatı vermedi, vermez de. Ne kadar kötü insan varsa memlekette o kadar da iyi insan var. O iyi insanların hürmetine rabbim bizi ve bu ülkeyi korudu. Allah’a hamdolsun bunun üstesinden de geldik, geleceğiz. Yine buradayız.” ifadelerini kullandı.

"Kanımızın son damlasına kadar çocuğumla, eşimle can vermeye hazırız"

Eşinin imam hatipli olduğunu ve darbe gecesi eşinin de görevli olduğu camiye giderek sala okuduğunu belirten Songül Kaya ise “Allah’a hamd-u senalar ediyoruz. İyi ki darbe olmadı. Gerçekten Allah’a dua ediyoruz, şükrediyoruz. Onlara hiçbir zaman inanmadık, inanmayacağız. Bu millet onların oyununa gelmeyecek. Benim eşim imam, o gün o salayı eşim de okudu, çok gururlandık. Hep beraber milletimizi, devletimizi koruduk. Elimizden geldiği kadar, kanımızın son damlasına kadar çocuğumla, eşimle can vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını ve gerekirse din uğrunda canlarını seve seve feda edeceklerini ifade eden Muhammed Kaya, “Genelde küçük bir azınlığın, halkın tercihlerini kabul etmediği zaman darbeler olur. Ülkemizin geçmiş tarihlerine baktığımızda da hep halkın tercihini kabul etmeyen iç ve dış mihraklar, genelde bu ülkeyi, yani atalarımızdan devraldığımız toprakları parçalayıp ve bölmek amacıyla halkın tercihini bir tarafa atmak istemişlerdir. Ama halkımız Allah’a çok şükür inancı ve ideali uğrunda gerektiği gibi kanını dökerek bu vatanı tekrar almak için mücadele etmiştir.” diye konuştu.

"Bin 500 TL maaş ile geçimini sağlayanlar bu ülkeyi kurtardı"

Darbe girişiminin ardından oluşan birlik ve beraberlik ruhunun kendisini mutlu ettiğini dile getiren Fatih Kara da şunları dile getirdi:

“Öncelikle milletimizin birlik ve beraberliğinin bu dereceye gelmesi beni çok mutlu etti. 250 şehit verdik. Hepsinin de ruhu şad olsun. Ama bu bütünlüğü sağladılar. En azından bunu artık görebiliyoruz. Bu darbeyi gerçekleştiren generaller, askerler ve bu darbeye kalkışan herkes bu ülkenin ekmeğini yiyip 15-20 bin TL maaş alıp bu vatanı sattı. Ama bin 500 TL maaş ile geçimini sağlayanlar ise bu ülkeyi kurtardı. İçimizden en azından bu pislikleri temizlenmesine çok seviniyoruz.”

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.