Türkiye'deki Suriyeli iş adamlarından Türk lirasına destek

Türkiye'deki Suriyeli iş adamlarından Türk lirasına destek

Suriye Koordinasyonu ile Arap Derneği işbirliği ve Suriyeli iş adamları, ABD'yi kınayıp, TL'ye destek vermek için Fatih'te bir döviz bürosunda dolar bozdurarak basın açıklamasında bulundular.

Daha önce Filistinli âlimler ve birçok farklı Arap ülkeleri de dolara karşı TL’ye destek verilmişti. Şimdi de Suriyeli bir grup iş adamı TL’ ye destek vermek ve yapılan ambargoya karşı durduklarını bildirmek için ellerindeki dolarları bozdurdular.

Suriye Koordinasyonu ile Arap Derneği işbirliği ve Suriyeli iş adamları, ABD'yi kınayıp Türkiye’nin yanında olduklarını ifade etmek için İstanbul Fatih ilçesinde bulunan bir döviz bürosuna gelip, ellerindeki dolarları bozarak Türk lirasına çevirdikten sonra basın açıklaması yaptılar.

Grup adına ilk önce konuşma yapan siyasi aktivist Saleh Fadel Saleh Al Turkmany "Biz Suriye Kordinasyon Derneği adına Türkiye’yi desteklemek için buraya geldik. Çünkü Amerika ve diğer ülkeler Türkiye'ye karşı bir darbe yapmışlar. Onlar Türk lirasını zayıflatmak istiyorlar. Biz de Türkiye’nin bir parçasıyız. Onun için onların yanında duracağız. Türkiye’nin güçlü olması demek Ortadoğu’daki Müslüman ülkelerin güçlü olması demektir. Amerika’nın yaptığı oyuna karşı biz de Türkiye'nin yanınızda olduğumuzun mesajını veriyoruz. Türkiye’ye sadece ekonomik olarak değil, siyasi olarak da projelerimizle destek vereceğiz. Türkiye Suriye’nin yanında durduğu için, bir parça olsun ona teşekkür etmek istedik. Söylediklerimiz sadece sözde kalmayacak. Bunları gerçekleştireceğiz. Gerçekten Türkiye’nin yanında duracağız ve dolarlarımızı Türk lirasına çevireceğiz. Dünyadaki bütün Müslümanların Türkiye’ye destek olması için dolarlarını bozması gerekiyor. Eğer Türkiye zayıf olursa bütün İslam ülkeleri zayıf olur. Biz Suriye koordinasyon derneği olarak Türkiye’ye hep yanındayız diyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler