Türkiye'den Gazze'ye insani yardım hava koridoru açıldı

Türkiye'den Gazze'ye insani yardım hava koridoru açıldı

Gazze'ye bir insani yardım hava koridoru açan AFAD, 10 bin gıda kolisinin yanı sıra tıbbi yardım, yakıt, yatak, battaniye ve jeneratörü Gazze'ye ulaştırdı. Ayrıca şu ana kadar yaralı 48 Gazzeli, Türkiye'ye getirildi.

HABER MRK – Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze’ye bir insani yardım hava koridoru açtı. Yardımlar ile transferlerin devamlılığını sağlamak için bir insani hava köprüsü kuran AFAD, 10 bin gıda kolisinin yanı sıra 3 sevkiyatla 20 TIR’lık, 20 tonluk ve 1.5 milyon dolarlık tıbbi yardım, 1.7 milyon dolarlık yakıt, çok sayıda yatak, battaniye ve jeneratörü Gazze’ye ulaştırdı.

Filistinli 33 yaralı daha tedavi için Türkiye’de
Gazze’deki saldırılarda yaralanan 33 Filistinli tedavi edilmek üzere ambulans uçakla Başbakanlık AFAD koordinasyonunda Gazze’den tahliye edilerek Türkiye’ye transfer edildi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Filistinli 10'u çocuk, 33 yaralıdan 8'i ambulanslarla başkente getirildi.

-Bu yaralılardan Sulaiman N. M. Barak (21), Iktimas Alaila (17), Tarek M. B. Abualhus (10), Haneen Albakri (9) ile Basel Y.M. Shuhaiba Khayria (10) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde diğer 3 yaralı da Numune ve Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde tedavi altına alındı.

Gazze’ye yardım edilmesi ve 200 yaralı Filistinlinin tedavilerine Türkiye’de devam ettirilmesi için daha önce AFAD koordinasyonunda bir insani girişim başlatıldı. Bugüne kadar toplam 48 yaralının transfer ve tahliyesi gerçekleştirildi. Son operasyonla birlikte Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınan yaralı Filistinli sayısı 81 oldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.