Türkiyeli diplomat ve kamu görevlilerinin Almanya'ya iltica talebi arttı

Türkiyeli diplomat ve kamu görevlilerinin Almanya'ya iltica talebi arttı

Almanya Göç ve Mülteciler Dairesinin verilerine göre Türkiye’deki darbe girişiminden bu yana binden fazla diplomat ve kamu görevlisi, aileleri ile birlikte Almanya’ya iltica talebinde bulundu.

Türkiye'de 15 Temmuz 2016'daki FETÖ darbe girişiminden bu yana binden fazla diplomat ve kamu görevlisi ile ailelerinin Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu açıklandı.

Almanya Nürnberg'deki Federal Göç ve Mülteciler Dairesinin (BAMF) verilerine göre darbe girişiminden 7 Mart 2018 tarihine kadar 288 diplomatik pasaport sahibi ile yeşil pasaportu bulunan 771 Türkiye vatandaşı Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu. Dairenin verileri, diplomat ve kamu görevlilerinin yanı sıra ailelerini de kapsıyor. DW'nin haberine göre Göç ve Mülteciler Dairesi iltica başvurusunda bulunan subaylara ilişkin ise istatistik tutmuyor.

Göç ve Mülteciler Dairesinin verilerine göre, 2018 yılının ilk iki ayı içinde toplam bin 400'den fazla Türkiye vatandaşı Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu. 2017 yılında başvuruda bulunan Türkiye vatandaşı sayısının yaklaşık 8 bin 500, 2016'da ise 5 bin 700 civarında olduğu kaydedildi.

Kabul edilen başvuruların sayısı arttı

Göç ve Mülteciler Dairesinin verileri, iltica talebi kabul edilen Türkiye vatandaşlarının sayısının da arttığını ortaya koyuyor. Buna göre, Türkiye vatandaşlarının yaptığı iltica başvurularının kabul edilme oranı 2016'da yüzde 8 iken, 2017'de bu oran yüzde 28'e yükseldi. Bu yıl içinde Türkiye vatandaşlarının yüzde 42'sinin iltica başvurularının kabul edildiği kaydedildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler