Türkiye’nin en genç nüfusu TRC 3 bölgesinde

Türkiye’nin en genç nüfusu TRC 3 bölgesinde

TRC 3 Bölgesi olarak adlandırılan Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak ilerine hizmet veren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), orta vadeli ve sonuç odaklı programının tanıtımı, bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi.

TRC 3 bölgesi olarak adlandırılan Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak illerine hizmet veren DİKA, yeni dönemde uygulamaya koyacağı orta vadeli, sonuç odaklı programın tanıtımı yapıldı.

Otelde düzenlenen programda konuşan Genel Sekreter Yılmaz Altındağ, “Bizim işimiz kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli planlar hazırlamak ve bu planların sonuç odaklı olmasını sağlamak olduğun söyledi. Bölgemizde çok önemli iki tane eksen var. Bu bölgenin can damarı olan kırsal kalkınma, tarım ve tarım ürünleridir. Kalkınma hareketi, kırsal kalkınmadan başlar. Kırsal kalkınmayı, yerel kalkınmayı yerel kalkınma bölgesel kalkınmayı, bölgesel kalkınmada ulusal kalkınmayı sağlar. Türkiye’nin en genç nüfusu TRC 3 bölgesinde Siirt. Bu illerden bir tanesi bölgemizde her iki gençten birisinin işsiz olduğunu görüyoruz. Burada temel amaç,  genç istihdam üzerinde çalışmamız gerekiyor. Örneğin buraya bir tekstil Kent’in gelmesi veya bir çağrı merkezinin gelmesi bir anda 100’lerce kişinin çalışa bileceğini gösteriyor. Aynı zamanda gençlerimizin bilincinin de artmasına destek verecek hem de beşeri sermayenin ilimizdeki özgüveni de arttıracaktır. Bu iki kavram çok önemli, tabi kırsan kalkınma ile beraber örneğin bölgemizde doğa turizmi ve hayvancılığımız ve sanayimiz var. Bunlara önemli desteklerimiz olacak.” İfadelerini kullandı

Toplantıda ajansın uzmanları tarafından orta vadeli ve sonuç odaklı program, genç istihdamı ve bölgemizin ekonomik değerleri hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantıya katılan bazı katılımcılar, sunuma katkı sağlayarak, özellikle bölgenin hayvancılık alanında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve bu noktada hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Özellikle Siirt’in fıstık alanında çok önemli bir yere sahip olduğu belirten katılımcılardan bazıları, fıstık bahçelerinin çoğunun yol sorunu olduğu için sulu tarıma gidilemediğini ve bu noktada DİKA’ nın bu duruma bir çözüm getirilmesine öncülük yapması gerektiği vurgusu yapıldı.

Kamu, kurum ve kuruluş yöneticileri, meslek birlikleri odalar ve sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği toplantıya, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Şındak, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç ve bazı meslek kuruluşları ve temsilcileri katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.