Türkiye'nin en yoğun esrar trafiği Diyarbakır'da

Türkiye'nin en yoğun esrar trafiği Diyarbakır'da

Diyarbakır'da 2014 yılının ilk 6 ayında 11 ton 628 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da artan uyuşturucu trafiği ile uyuşturucu madde kullanımı konusunda Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda halka açık program düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılının ilk yarısında 11 ton 628 kilo esrar maddesinin ele geçirildiğini kaydetti.

 

Programda konuşan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Diyarbakır’daki esrar kullanım oranının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Diyarbakır’daki esrar trafiğine de değinen Böğürcü, 2013 yılında Türkiye genelinde ele geçirilen esrar maddesinin yüzde 40’ının Diyarbakır’da ele geçirildiğini söyledi.

 

Uyuşturucunun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gençleri tehdit ettiğine dikkat çeken Böğürcü, “Diyarbakır, önemli bir genç nüfusu bünyesinde barındırmaktadır. Böyle bir ortamda belirli suç örgütlerinin şehrimizde yaptıkları kanun dışı eylemlerde gençleri, araç ve hedef olarak kullanma yolunda gitme çabaları, gençliğimizi tehlike altına bırakabilmektedir. Diyarbakır’da 2014 yılının ilk 6 ayında 11 ton 628 kilogram esrar maddesi, 6 bin 367 adet ekstaza hap, 3 bin 103 gram eroin ele geçirilmiştir. Düzenlenen 680 ayrı operasyonda bin 20 kişi hakkında uyuşturucu madde suçlarından işlem yapılmıştır. Türkiye’de 2013 yılında ele geçirilen esrar maddesinin yüzde 40’ı Diyarbakır’dan çıktı.” dedi.  (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler