Türkiye’nin farklı illerinden gelip Bitlis’in tarihini ve doğasını gezdiler

Türkiye’nin farklı illerinden gelip Bitlis’in tarihini ve doğasını gezdiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Damla Projesi” kapsamından ülkenin farklı illerinden gelen gençler, Bitlis’in tarihi ve doğasını gezdiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından, toplumun değişik kesimlerindeki gençlere yönelik gerçekleştirilen projeler kapsamında, Türkiye’nin farklı ilerinden Bitlis’e gezi ziyaretleri devam ediyor.

“Damla Projesi” kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden gelen 45 kişilik grup, 10 gün boyunca Bitlis merkez, ilçe ve köylerinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Proje kapsamında kentte gelen heyete eşlik eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, gençlere Bitlis’in tarihi, kültürü ve doğası hakkında bilgi veriyor.

Farklı projelerle ülkenin birçok ilinden gelen öğrenci gruplarını ağırladıklarını belirten Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Bulan, bu projelerle doğu ve batı kültürünün kaynaştığını, toplumda bir farkındalık oluştuğunu söyledi.

Gelen gurupları en güzel şekilde karşılayıp, insanlarla kaynaşmalarını sağladıklarını dile getiren Bulan, “Uygulamaya konulan projelerle gençlerimize, ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, yurtdışında yaşayan gençlerimizin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlayarak, aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarak belirlenmiştir.” dedi.

2014 yılından bu yana Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce sürdürülen damla projesine ilişkin bilgi veren Bulan, şunları söyledi:

“Bu proje kapsamında ilimize gelen öğrencilerimiz; lise ziyaretleri, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ziyareti, sevgi evi ve çocuk evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bu vesileyle ülkemizin farklı illerinden gelen 45 kişilik öğrenci ve 7 koordinatörümüz, ilimizin tarihi ve doğa güzelliğini gezdiler. Bu gezilerle halkımızla bir araya geldiler. İnsanlarımızın misafirperverliğini gördüler. Kentimizin doğal güzelliklerini, manevi değerlerini, tarihi mekânlarını gördüler. Bu aynı şekilde ülkenin farklı yerlerinde yaşayan insanların kaynaşmasına vesile oluyor.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.