Türkiye’nin ilk ‘Muhtar Akademisi’ mezunlarını verdi foto

Türkiye’nin ilk ‘Muhtar Akademisi’ mezunlarını verdi foto

Türkiye’de ilk defa Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen 'Muhtar Akademisi' Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katıldığı programla ilk mezunlarını verdi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen ‘Muhtarlar Akademesi’ ilk mezunlarını verdi. Türkiye'nin ilk ‘Muhtar Akademisi’ mezuniyet töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, projenin bir benzerini memleketi Eskişehir’e de önereceğini kaydetti.

Mezuniyet töreni için Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katılımıyla bir program düzenlendi. Rektör Tamer Yılmaz, program öncesi akademinin içeriği ile bilgiler vererek 338 muhtarın mezun olduğunu söyledi.

Projenin bir benzerini memleketi Eskişehir’e önereceğini kaydederek konuşmasına başlayan Avcı, bu uygulamanın Türkiye’ye örnek bir uygulama olacağını söyledi.

Muhtarların bu eğitim ile bilgilerine güç katacaklarını ve hizmetlerini daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını söyleyen Avcı, “Muhtarlar akademide verilen dersler vasıtasıyla kendi bilgi ve birikimlerini güçlendirmektedirler. Bu eğitimde liderlik, girişimcilik, arabuluculuk, iletişim bilgisi gibi eğitimler ile daha da güçlendiler. Kendi ailelerine, çocuklarına, seçmenlerine ve etrafına örnek teşkil edecekler.” dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da, kentteki yaşam kalitesini sanayiden üniversiteye kadar hemen her alanda güç birliği oluşturarak artırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şu anda hassas bir dönemden geçtiklerini ve bu hassas dönemin en az kayıpla atlatılmasında en önemli görevin muhtarlar düştüğünü ve öğrenmenin hayat boyu devam edeceğini vurguladı.

Şahin, “Siz muhtarlar bizim elimiz, ayağımız ve kulağımızsınız. Sizler mahallede olan şeyleri ilk siz duyuyorsunuz ve müdahale ediyorsunuz. Ben 15 yıllık siyasi hayatımda hiç birinizin şahsi işi için geldiğini görmedim. Mahallenizin ihtiyaçları için geldiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından muhtarlara sertifika verildi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler