“Türkiye’nin ilk sivil anayasası oluşturulmalıdır”

“Türkiye’nin ilk sivil anayasası oluşturulmalıdır”

Diriliş Başkanları Diyarbakır İl Temsilciliği’nin düzenlediği programda, Türkiye’nin ilk sivil anayasasının yazılması gereğinin önemine dikkat çekildi.

Diriliş Başkanları Diyarbakır İl Temsilciliği, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Diriliş Başkanları Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır İl Başkanı Fatma Coşar, Türkiye’de sivil bir anayasanın oluşturulması gerektiğini belirtti.

Anayasa tartışmalarında saflarını milletten yana seçtiklerini belirten Coşar, Türkiye’de sivil bir anayasanın oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda bazı girişimlerde bulunacaklarını dile getiren Coşar, “Türkiye’nin ilk sivil anayasasının yazılması gerektiğini talep ediyoruz. Anayasa tartışmalarında safımızı milletten yana seçiyoruz. 13 Mayıs 2016 tarihinde Cuma namazından sonra ‘Benim Anayasam’ kitabını halkımıza dağıtacağız. Halkımız boş olarak dağıtılan anayasa kitabını kendi istekleri doğrultusunda kendi yazacak. Daha sonra bu kitapları ücretsiz olarak diriliş başkanlarına takdim ederek, hukuk komisyonlarıyla birlikte halkımıza gelen taleplerimizde bizde başta Türkiye Büyük Millet Meclisimiz başkanlarımızla ilgili kuruluşlarda sunum yapıp kamuoyu ile sonra paylaşacağız.” dedi. (Hamza Adiyaman, Emrah Deniz-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler