Türkiye’nin lezzetleri Gaziantep’te buluştu

Türkiye’nin lezzetleri Gaziantep’te buluştu

Gaziantep’te Türkiye'nin dört bir tarafında üretilen doğal ürünlerin yer aldığı "Yöresel Ürünler Fuarı" büyük bir ilgi görüyor.

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından açılan "Yöresel Ürünler Fuarı"nda Türkiye'nin dört bir yanından doğal ürünlerin satışı ve tanıtımı yapılıyor. Gazianteplilerin yoğun bir ilgi gösterdiği fuarda, Türkiye’nin dört bir yanından gelen üreticiler kendileri için hazırlanan stantlarda doğal ortamlarda ürettiği yöresel lezzetlerini sergileme fırsatı buluyor.

Türkiye'nin dört bir tarafında üretilen doğal ürünler, Şahinbey Belediyesi Köy Pazarı’nda düzenlenen fuarda bir araya geldi. Fuarda, Kars kaşarından Karadeniz fındığına, Erzurum ve Siirt balından Amasya bamyasına, Çorum leblebisinden Trabzon peynirine kadar birçok yöresel ürün yer alıyor.

Düzenlenen fuar ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediyesi yetkililerinden Adem Erkan, fuarda doğal ve organik ürünlerin sergilendiğini belirtti.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden doğal ve organik ürünlerin satışı için tezgahların oluşturulduğunu dile getiren Erkan, "2013 yılından bu yana faaliyette olan pazarımızda civar köylerimizdeki köylülerimizin üretmiş oldukları doğal ve organik ürünlerinin satışını hiçbir ücret ödemeden yapabiliyorlar. 11 Ocak itibariyle düzenlemiş olduğumuz yöresel ürünler pazarımızda da Türkiye’nin birçok yerinden gelen bu ürünler burada sergilenerek Gazianteplilerin damak tadına sunuluyor. 100’den fazla doğal ürünü alma şansına sahip olan vatandaşlarımız köy pazarımıza yoğun ilgi gösteriyor." dedi.

Köy pazarında stant açan esnaf ise yapılan fuardan memnun olduklarını dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.

Fuarı ziyaret eden vatandaşlar da Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen doğal ve organik ürünleri tatmanın keyfini yaşadıklarını ifade ettiler.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.