"Türkiye’ye gitmeyi tekrar düşünün"

"Türkiye’ye gitmeyi tekrar düşünün"

Türkiye'yi, Tunus ve Venezuela ile birlikte 3. kategori riskli ülkeler arasına alan ABD, Türkiye'ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarına 'bir daha düşünün' uyarısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yabancı ülkelere seyahat edecek vatandaşlarına yönelik olarak yayımladığı "seyahat uyarıları" sisteminde, Türkiye’yi Sudan ve Venezuela gibi güvenlik açısından 3’üncü kategori riskli ülkeler arasında gösterdi ve Türkiye’ye gideceklere "Gitmeden önce bir kez daha düşünün" uyarısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, “Vatandaşlarının emniyet ve güvenlik bilgisinin sağlanmasını amaçladığı” yeni sisteme göre, ülkeler risk oranlarına göre, 4 kategoriye ayrıldı.

Bu listede Türkiye, Sudan, Rusya, Venezuela, Pakistan ve Guatemala "Gitmeyi tekrar düşünün" başlıklı 3’üncü kategoride yer alıyor. "Seyahat etmeyin" içerikli 4’üncü kategori ise İran, Yemen, Mali, Libya ve Somali gibi ülkeleri içeriyor.

"Bazı bölgeler yüksek riskli" denilen uyarıda Türkiye'de gidilmemesi istenen şehirler ‘Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şirnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkâri ve Bitlis’ olarak gösteriliyor.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un tutuklanmasıyla birlikte yaşanan vize krizi, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmemesi ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılanması gibi nedenlerle ikili ilişkiler konusunda Türkiye ve ABD gerilimli bir dönemden geçiyor. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.