Türkiye’ye "Kaşıkçı" çağrısı

Türkiye’ye "Kaşıkçı" çağrısı

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi, Uluslararası Af Örgütü ve Sınır Tanımayan Gazeteciler, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda, BM tarafından yürütülecek bir soruşturma açılması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi, Uluslararası Af Örgütü ve Sınır Tanımayan Gazeteciler, yaptıkları ortak açıklamada 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten, BM tarafından yürütülecek bir soruşturma açılması çağrısında bulundu.

Gazetecileri Koruma Komitesi Başkan Yardımcısı Robert Mahoney, BM’nin soruşturmaya müdahil olmasının Suudiler’in ya da başka hükümetlerin Riyad’la iş ilişkilerini korumak amacıyla olayı sümen altı etmesini önlemeyi garantiye almak için en yöntem olduğunu kaydetti.

Suudiler, Kaşıkçı’nın İstanbul’daki konsoloslukta kaybolmasıyla ilgisi olduğu iddialarını reddediyor ve Kaşıkçı’nın içeri girdikten kısa süre sonra kendisinin dışarıya çıktığını öne sürüyor. Ancak Riyad henüz bu açıklamayı destekleyecek kanıt paylaşmadı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler