Türkiye'ye yerleşen Suriyeli ailenin sıkıntıları bitmiyor

Türkiye'ye yerleşen Suriyeli ailenin sıkıntıları bitmiyor

Suriye’nin Halep kentinde evlerine bombaların isabet etmesiyle Batman'a yerleşen Muhammed ailesinin, sıkıntıları bitmiyor. Suriye'deki bombardımanda aile reisini kaybeden ailenin büyük oğlu ise parmaklarını Batman'da çalıştığı fabrikada makineye kaptırdı.

Suriye’deki savaştan kaçarak Batman'a yerleşen Muhammed ailesi, Suriye’deki sıkıntıları devam ediyor. Suriye’nin Halep kentinde evlerine bombaların isabet etmesiyle aile reisi Nasır Muhammed (60) öldü ve evleri harap olan Muhammed ailesi, içler acısı bir hayat yaşadı. Kendi vatanlarında evsiz kalan Suriyeli aile Batman’a yerleşti. Suriyeli ailenin büyük oğulları Ahmet Nasır Batman'da çalıştığı bir plastik fabrikasında elini makinaya kaptırarak dört parmağını kaybetti.

 

Suriye’nin Halep kentinden Batman’a sığınan 8 çocuk annesi Curiye Muhammed (50) ve çocukları, aile reisi olan Nasır Muhammed'i kurban verdikten sonra 8 çocuğuyla beraber yaşam mücadelelerini İlke Haber Ajansı’na anlattı.

 

İluh Mahallesi 613 Sokak'ta ikamet eden Muhammed ailesi, büyük çocukları parmaklarını kaybettikten sonra çok sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.

 

Parmaklarını kaybetmesine rağmen hayatta kalma mücadelesi veren Ahmet Nasır, kardeşiyle bir hurdacıda çalıştığını ve evlerini geçindirdiklerini ifade ederek 8 nüfus aile, kira, elektrik ve su faturaları olunca bu şartlarda geçinemediklerini söyledi.

 

"Üç parmağım yok bir tane de sakat kaldı"

Zor şartlarda geçinemediklerini ifade eden Ahmet Nasır, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Savaşta evimize bomba isabet etti. Evin enkazında kalan babam yaşamını yitirdi ve evimiz yıkıldı. Babamı defnettikten sonra Halep’ten gelerek Batman’a yerleştik. Batman’da bir plastik fabrikasında çalıştığım sırada elimi makinaya kaptırdım ve dört parmağımı kaybettim. Kopan parmaklarımı toprağın altına koydular, hastanede taksınlar diye koydukları yeri kazdım ama parmaklarımın yerini değiştirmişlerdi. Benim şuanda üç parmağım yok bir tane de sakat kaldı. İşyerinden şikâyetçi olmamam için bana baskı yaptılar sonra 4 bin TL teklif edip verdiler daha sonra da yanlarında çalışmaya devem ettim. Zamanla bana para vermemeye başladılar. Parmaklarım koptuğu için verdikleri 4 bin TL’yi de çalıştığım günlere hesapladılar. Sonra beni işten çıkardılar. Şimdi kardeşimle bir hurdacıda çalışıyoruz. Kürtçe ve Türkçe bilmediğimiz için çok sıkıntılar yaşıyoruz. Yetkililerden ve hayırseverlerden uzatılacak yardım eli bekliyoruz.”

 

"Eşim öldükten sonra evsiz ve geçimsizlikten Türkiye’ye geldik"

Çetin geçen kış mevsiminde çok zor şartlarda geçinebildiklerini ifade eden 8 çocuk annesi Curiye Muhammed (50), yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’a sığındık. Eşim evimize isabet eden bombalarla enkaz altında kalarak öldü. Eşim öldükten sonra evsiz ve geçimsizlikten Türkiye’ye geldik. Ama burada da geçimsizlik ve zor şartlar bitmedi. Özellikle büyük oğlumun parmaklarının kopmasıyla çok sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz. Bir harabe evde kiradayız. Evimizde soba yok ısınma sıkıntısını da yaşıyoruz. Bu kış ayında ne yapacağımızı bilemez olduk. Allah rızası için hayırsever ve yetkililerin yardımlarını bekliyoruz.”  (M. Sait Çelik - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.