Türksat 4A uydusunda frekans değişiklikleri yapıldı

Türksat 4A uydusunda frekans değişiklikleri yapıldı

Yeni Türksat 4A uydusun hizmete girmesi nedeniyle Türksat 4A'ya geçiş yapacak televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, gece yarısı gerçekleştirildi.

HABER MRK- Yeni Türksat 4A uydusun hizmete girmesi nedeniyle yeni frekans düzenlemeleri ile radyo ve televizyonların yayınlarının büyük bölümü bu uydu üzerinden aktarılacak.  Yayınları almak için antenin yönü değiştirilmeyecek ancak, televizyon kanlarlının yeni frekanslara alınması gerekecek.

 


Uyumlu uydu alıcıları, yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek

Turksat A.Ş. tarafından yapıulan açıklamada, halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500'e yaklaşacağı, kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi. Yeni uydu alıcısı alacak kullanıcıların Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye ediliyor.

 

Cihazlar nasıl ayarlanacak?

TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, kurumun internet sitesi "www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi" üzerinden ulaşılabilecek.


 

Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek "şebeke taraması" yapılması durumunda yeni frekanslara ulaşılabilecek.

 

Turksat 4A uydusu üzerinden HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.'nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı.

 

 

Herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda , istenilen TV'lerin frekans değerleri aşağıdaki örnekte olduğu gibi  manuel  olarak da  girilebilecek.  

Rehber TV

Uydu: Türksat 4a Batı

Frekans:12422

Pol: V(Dikey)

Sembol:27500

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler