TÜSİAD'ın yeni başkanı İtalyan asıllı Simone Kaslowski oldu

TÜSİAD'ın yeni başkanı İtalyan asıllı Simone Kaslowski oldu

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) başkanlığına, tek aday olan İtalyan asıllı Simone Kaslowski seçildi.

TÜSİAD'ın bugün düzenlenen 49. Genel Kurulu toplantısında TÜSİAD Yönetim Kurulu, Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı, Denetleme Kurulu ve Haysiyet Divanı üyelerinin seçimi gerçekleşti.

Genel Kurul toplantısında, TÜSİAD'ın yeni Yönetim Kurulu Üyeleri belli oldu. Genel Kurul'da seçilen yeni Yönetim Kurulu, ilk toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Simone Kaslowski'yi, Başkan Yardımcılıklarına ise Murat ÖZYEĞİN, Mehmet TARA ve Bahadır BALKIR'ı seçti.

Simone Kaslowski kimdir?

Simone Kaslowski, 1963 yılında İtalya'nın Torino şehrinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Simone Kaslowski, ABD'de Clark Worcester Üniversitesi'nden 1984 yılında mezun olduktan sonra, 1985 yılında aile şirketi olan Organik Kimya İstanbul'da satış bölümünde göreve başladı.

Organik Kimya üretim ürünlerinin ihracat pazarını geliştirme yönünde çalışmalar yapan Kaslowski, 1993 yılında Organik Kimya'nın satış bölümü yöneticisi oldu, 1995 yılında ise Organik Kimya CEO'su oldu ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ni üstlendi.

TÜSİAD bünyesindeki çalışmalarına ilk olarak Kimya Görev Gücü Başkanlığı görevini üstlenerek başladı. 2013 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaslowski, bu süre içinde önce AB İşleri Komisyonu Başkanlığı, ardından da Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanlığı görevlerini yürüttü.

2017 yılından bu yana TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Kaslowski, 20 Şubat 2019 tarihli Genel Kurul Toplantısı'nda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler