Tuvaletler gerekçe gösterilmeden yıkıldı iddiası

Tuvaletler gerekçe gösterilmeden yıkıldı iddiası

​Bingöl'de 2016 yılından bu yana belediyenin izniyle yapılan ve özel olarak işletilen tuvaletler, gerekçe gösterilmeden belediye tarafından yıkıldığı iddia edildi.

Bingöl merkezde bulunan kadın tuvaletleri ve çocuk emzirme yeri gerekçe gösterilmeden belediye tarafından yıkıldığını illeri süren işletme sahibi Heybet Tuğa, iş yerinin belediyenin izni dahilinde 2016 yılında açtığını ve kendisinin olmadığı bir zamanda yıkıldığını söyledi.

Genç Caddesi Dörtyol köşesinde bulunan ilk olarak bay-bayan daha sonra sadece kadın tuvaleti ve çocuk emzirme yeri olarak kullanılan iş yeri belediye iş makinalarıyla yıkıldı.

2 yıl önce belediyenin izni ve yeni bir projeyle 320 bin TL masraf yaparak kadın tuvaletleri ve emzirme odası yaptığını belirten Tuğa, belediye tarafından zarara uğratıldığını belirtti.

Yıkılan tuvaletlerin işletilmesi için 2016 yılında belediye tarafından kendisine verildiğini söyleyen Tuğa, "Belediye yetkilileri, 'burayı yıkayacağız, yerine başka bir şekilde yapacağız.' dediler. Bende yaptığım masrafımı bana ödeyin burayı size devredeyim dedim ama kabul etmediler. Daha sonra yaptığımız görüşmelerde, ‘burayı tekrar sen yap, masrafı kendi cebinden yapacaksın bizden bir şey istemeyeceksin’ dediler. Proje yaptım götürdüm kabul etmediler. 'Bizim yaptığımız projeyi yapacaksın' dediler." şeklinde konuştu.  

Şehir merkezinde kadınlara yönelik her hangi bir tuvaletin olmadığını, tek olanında belediye tarafından yıkıldığını belirten Tuğa, "Ben bir vatandaş olarak, Bingöl merkezde bir ihtiyaç olan şeyi kendi imkânımla belediyenin izni ile yapmışsam bundan dolayı gurur duyulması gerekiyor. Ama bana zorluk çıkarıldı. Ben bu işte rant görüyorum, benden alıp başka birilerine peşkeş çekmek için yıktılar. Başkasının aracılığıyla benden iki defa 100 bin TL istediler, vermedim.  Ayrıca buranın otoparkını da işletiyorum. 3 artı 3 olarak hakkım vardı, artı 3 yıl hakkımı vermediler. 'Tuvaleti bize vermezsen otoparkı da senden alacağız' dediler. Otoparkı benden almak için 6 ayda 3 kez ihale yaptılar.  Daha önce otopark 5 bin TL iken, şu an 19 bin TL kira veriyorum. Bütün borcumu vermeme rağmen sözleşmem onlarda imza atmıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Burayı belediyenin kontrolünde yaptım ama görüyorsunuz gerekçe göstermeden yıktılar"

Yaklaşık bir yıldır yeni bir proje ile kadın tuvaletlerini kendi imkânlarıyla yaptırdığını ifade eden Tuğa,  “Belediyenin izni ile yaptığım tuvaletler bir yıl sonra olmadığım bir anda gelip yıkıyorlar. Burayı belediye yıktı ama yıkımını kimse üstlenmiyor. Belediye meclis üyelerine söylüyorum, 'haberimiz yok' diyorlar. Yıkımla ilgili bir tebligatta yok. Belediye burayı bana yaptırmış sonra gelip burayı haber vermeden yıkıyor, böyle bir şey olur mu? Burayı 9 yıldır işletiyorum. Burayı belediyenin kontrolünde yaptım ama görüyorsunuz bir gerekçe göstermeden gelip yıktılar." diye konuştu.

"Burada olmadığım bir vakitte gelip yıkıp gittiler"

Zararının belediye tarafından karşılanmasını isteyen Tuğa, "2 yıl önce belediyenin izni ile yeni bir projeyle 320 bin TL masraf yaparak yeniden yaptım.  Birçok kez bana masraflar çıkartıldı. Bu yapıda defalarca belediye tarafından bana farklı zamanlarda tadilat yaptırıldı. Burada olmadığım bir vakitte gelip yıkıp gittiler. Şu an çarşı merkezinde ne belediye ne de müftülüğün bayanlara yönelik bir tuvaleti yok. Ama ben masraf yaparak böyle bir ihtiyaç yerinin açılmasına vesile oldum. Buna rağmen belediye gelip yıktırdı. Burada benim çok zararım var, belediye zararımı karşılasın.” şeklinde konuştu.

Bingöl Belediyesinden yıkılan yapı hakkında açıklama

Konuyla ilgili Bingöl Belediyesinden yapılan açıklamada, "Dörtyol Parkında bulanan bayan tuvaleti daha kullanışlı hale getirilecek ve bayanlar oraya yönlendirilecek. Bu süreçte mevcut yıkılan yer planlanarak tekrar bayan tuvaleti olarak yapılacak." denildi. (İLKHA)   











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler