Tuz Gölüne şifa niyetiyle giriyorlar

Tuz Gölüne şifa niyetiyle giriyorlar

İç Anadolu bölgesinde Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırının kesiştiği yerlerde yer alan Tuz Gölünü vatandaşlar şifa niyetiyle kullanıyor.

İç Anadolu bölgesinde Tuz Gölü, özellikle yoldan geçen yolcular ve  şifa arayan vatandaşların uğrak yeri haline geldi. 

Doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasıyla adeta ziyaretçi akınına uğrayan Tuz Gölü, içerdiği minerallerle de  şifa dağıtıyor. Tuz Gölü'nün suyu, çamuru ve tuzunda 22 çeşit mineral bulunuyor. Bu mineraller arasında sodyum klorür, iyot, potasyum, magnezyum, kalsiyum, bromin, hidrojen ve demir gibi mineraller mevcut. Tuz Gölünün başta ayaktaki kötü koku, egzama ve çatlamalar olmak üzere vücutta oluşabilecek eklem ağrısı, kramplar ve kulunçlar ile saç dökülmesine iyi geldiği biliniyor.  

Töz Gölünden defalarca geçtiğini ama girmenin bugün kısmet olduğunu belirten vatandaşlardan Zeynettin Karaalp şöyle konuştu:

“Daha önce Tuz Gölünün başta ayaktaki kötü koku, egzama ve çatlamalar olmak üzere vücutta oluşabilecek eklem ağrısı, kramplar olmak üzere birçok ayak ve vücut hastalıklarına iyi geldiğini duymuştum. Bugün özel araçla Mardin’den Ankara’ya gidiyorduk. Tuz Gölü civarına vardığımızda şifa niyetiyle çıplak ayakla tuz gölüne girelim dedik. Gerçekten çok güzel, bu kadar beklemiyordum. Hani bir söz var duymak ve görmek bir olmuyor. Bizimki de öyle oldu. Bir nevi ayaklara masaj uyguluyor. İlk girdiğimde sanki ufak kuma basıyorum gibi geldi her ilerlediğimde tuz taneleri büyüyüp sivrileşip sertleşti. Tabi haliyle insan ayakta acı hissediyor. Yaklaşık 25-30 metre ilerledim, daha fazla gidemedim. Çünkü tuz parçaları ayağıma batıyordu. Tuz Gölünü çok görmüştüm. Genelde yolcu olarak yolculuk yaptığımda gölü görüyordum, inip girme imkânım yoktu. Demek ki bu gün nasipmiş, herkese tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Göle girildikten sonra ayaklarda bir rahatlığın hissedildiğini söyleyen Ahmet Şimşek ise, “Tuz gölünün özellikle ayaklar için şifa kaynağı olduğu söyleniyordu. Bugün kısmet oldu girdik. İnşallah faydasını göreceğiz. İlk bastığımda bana çok garip ve değişik geldi. Ama sonradan ayaklarda bir rahatlık hissettim.” dedi.

Taha Karaalp ise “İlk defa Tuz Gölüne geldim. Böyle güzel olacağını tahmin etmemiştim. Şifa niyetiyle gelip girdik. İnşallah faydasını göreceğiz diye umuyorum.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler