“Üç aylarda Allah'ın rızasına vesile olacak işleri çoğaltmamız gerekir”

“Üç aylarda Allah'ın rızasına vesile olacak işleri çoğaltmamız gerekir”

Üç Aylarla ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, mübarek aylarda Allah'ın rızasına vesile olacak işleri çoğaltmak gerektiğini belirtti.

30 Mart 2017 Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece başlayacak olan mübarek üç aylarla ilgili basın açıklaması yapan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, üç ayların iyi değerlendirilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Üç aylarda bol bol dua ve istiğfar edilmesi gerektiğini ifade eden İl Müftüsü İşliyen,  bu mübarek aylarda Allah’ın rızasına vesile olacak işleri çoğaltmak gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Mübarek üç aylarda dualarda İslam coğrafyasının da unutulmaması çağrısında bulunan İşliyen, “Bu huzur ve afiyetin devamı ve daha da artması için mübarek zaman diliminde yani 30 Mart Perşembe günü akşamında idrak edeceğimiz Regaib Gecesi ile birlikte dualar edeceğiz. Rabbimizden sağlık, afiyet, genelde İslam coğrafyası, özelde de Diyarbakır ve bölgemiz için azalan sıkıntıların tamamen ortadan kalkması için, insanların birbirine nefretle kinle değil, muhabbetle ve sevgiyle bakabilmesi için niyazda bulunacağız.” Dedi.

İşliyen herkesin bugünlerin feyiz ve bereketinden istifade etmeleri için gayretlerini artırmaları gerektiğini söyleyerek, “Hep birlikte kardeşlerimizi sabah namazlarında camilerde bekliyorum, birlikte dua edelim. Sahabe şehri olan bu güzel yurdun sahabenin bize emanet bırakmış olduğu bilinçle bizden sonraki nesillere aktarılması için hep beraber gayret edelim. Tövbe edelim, istiğfar edelim. Bilelim ki; istiğfarla rahmet kapılarını Rabbimiz bize açacak. Dünyevileşmenin girdabına kapılmayacağız. Her şeyimiz mal, makam, şehvet, madde, şöhret ve gösteri için olmayacak, Rabbimizin rızası için çalışacağız.”  Açıklamasını yaptı.

Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gecenin Regaip Kandili olduğunu hatırlatan İşliyen,  herkesin Regaip Gecesini tebrik ederek, rağbetin arzu ve isteklerin,  Allah rızası, mağfireti ve cenneti olması gerektiği taktirde, cennetine girilmesine vesile olacak işlerin çoğaltması gerektiğini açıkladı.

İşliyen basın açıklamasının devamında, Regaip Kandili’nin, dini literatürde üç aylar olarak bilinen, Recep Ayı ile başlayıp, Şaban Ayı ile devam ettiğini, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan Ayı ile noktalanan huzur ve maneviyat mevsimine girdiğinin habercisi olduğunu hatırlattı.

Bu günlerde kalplerin aynı duygu etrafında birleşip çarptığını, ellerin aynı düşüncelerle semaya açıldığını gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzüldüğünü, dillerden dua ve tespihler aynı aşkla döküldüğünü ifade eden İşliyen,  bu mübarek ayların Müslümanların durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkânlarını sunduğunu söyledi.

İşliyen,  açıklamasının devamında,  “Dindarlığımızı gözden geçirerek mübarek gün ve gecelerin bulunduğu bu manevi iklimi milad kabul edip, Allah’ın razı olduğu bir hayatı yaşayabilme arzusu içerisinde, Kur’an’ı daha fazla okumaya, anlamaya ve anladıklarımız ile yaşamaya gayret edelim. “İfadelerini kullandı

 İşliyen son olarak, İslam aleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tekrar tebrik ederek, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Diyarbakırlı hemşerilerimiz olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, bilhassa İslam dünyasının her beldesinde akan kanların durması için Rabbimize dua ve niyaz ediyorum.” Dedi.  (M. Hüseyin Temel / M. Sıddık Bilge – İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.