Üç aylardan hakkıyla istifade edilmelidir

Üç aylardan hakkıyla istifade edilmelidir

Regaip gecesi ve üç aylar hakkında konuşan Molla Cemal Çınar, toplumda yardıma muhtaç olanların yardımına koşma hususunda da insanların seferber olacağı bu manevi mevsimden yeterince istifade edilmesi gerektiğini söyledi.

Allah'u Teâlâ'nın müminlere fırsat olarak sunduğu, normal zamanlarda yapılan ibadetlere kat kat sevap verildiği üç aylar başlıyor. Alimler, İslam âleminin manevi anlamda kendisini yenilediği aylar olarak bilinen ve içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir gecesini barındıran Ramazan ayının bulunduğu bu ayların fırsat olarak görülmesini ve gerektiği şekilde istifade edilmesini tavsiye ediyor.

Regaip gecesi ve üç aylar hakkında değerlendirmede bulunan Molla Cemal Çınar, üç ayların fırsat olarak bilinmesi, bu günlerden hakkıyla istifade edilmesi ve yardıma muhtaç olanların da unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Çınar, "İçerisinde bulunduğumuz bugün Regaip Kandili ve üç ayların başladığı günlerdir. Regaip gecesi ve üç aylar müminlerin, ehli imanın maddi anlamda çok koşturduğu; ciddi anlamda ihtiyacımızın olduğu aylara giriyoruz. Bu üç aylarda yıllık muhasebemizi yapabileceğimiz, sadakalarımızı çoğaltabileceğimiz, nafile ibadetlere daha fazla yoğunluk verebileceğimiz, toplumda yardıma muhtaç olanların yardımına koşma hususunda da insanların seferber olacağı bu manevi mevsimden yeterince istifade etmemiz lazım." dedi.

"Üç aylar İslam kültür külliyatımızda manevi iklimimizi kuvvetlendirmek için birer fırsattır." diyen Çınar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Hayır hasenatımızı her zaman yapabiliriz ama üç aylarda Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tanımıyla 'Yarabbi! Recep ve Şaban'ı bize bereketli kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır' diye dua etmesini bu işin özeti olarak görüyoruz. Allah'u Teâlâ bu üç ayları Müslümanların içerisine düştüğü mazlumiyetten kurtuluşuna vesile eylesin. Rabbim bu ayları Müslümanların arasındaki kardeşlik duygularının pekişmesine vesile eylesin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler