"Üç cami yerine ya üç sinagog ya da kilise kundaklansaydı?"

"Üç cami yerine ya üç sinagog ya da kilise kundaklansaydı?"

Alman Tagesspiegel gazetesi, ülkede son zamanlarda camilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara yeterince tepki gösterilmediğini yazdı.

Almanya'da yayımlanan Tagesspiegel gazetesi, ülkede camilere yönelik saldırılara yeterince tepki gösterilmediğini belirterek "Üç cami yerine üç kilise veya üç sinagog kundaklansa yine de böyle duyarsız kalınır mıydı." diye yazdı.

Berlin’de yayımlanan Tagesspiegel gazetesinde, Almanya’da camilere yönelik saldırılara yeterince tepki gösterilmediğine dikkat çekildi.

Gazetede şu ifadeler kullanıldı: “Üç kilisenin veya üç sinagogun kundaklandığını düşünün. Büyük olasılıkla bu konuda özel programlar yayınlanır, röportajlar yapılır, baş yazılar yazılırdı. Bunun yanı sıra eylemleri mantıkla açıklama veya haklı çıkarma denemeleri sert bir şekilde reddedilirdi. Gazze Şeridi’ndeki feci duruma dikkat çekmek isteyen Filistinliler tarafından sinagoglara saldırılar düzenlenseydi ne olurdu? Bu türden sorulara verilecek haklı yanıt şöyle olurdu: Olabilir, ama bu suçun karakterini değiştirmez. Almanya’da kim sinagoglara, kiliselere veya camilere yönelik fitili ateşliyorsa, tüm inananları töhmet altında bırakıyor, barışçıl bir şekilde bir arada yaşama karşı günah işliyor. Ama bu tür tepkiler bu sefer pek az görüldü.”

Almanya’da 2017 yılında Müslümanlara ve camilere yönelik 950 saldırı gerçekleşti. Saldırılar Almanya’daki İslam düşmanlığının ne boyutta olduğunu gösteriyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler