Uçaklarda telefon ve internet yasağı kalkıyor

Uçaklarda telefon ve internet yasağı kalkıyor

Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı, yolcuların artık uçak seferleri sırasında cep telefonlarını ve tablet bilgisayarlarını kullanabileceğini açıkladı

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), uçaklardaki internet ve telefon yasağının kaldırıldığını bildirildi.

Almanya'nın Köln kentinde bulunan Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'nın (EASA) internet sitesinden duyurulan açıklamada, yolcuların artık uçak seferleri sırasında cep telefonlarını ve tablet bilgisayarlarını kullanabileceğini kaydetti.

Açıklamada, elektronik cihazların herhangi bir güvenlik riski oluşturmadıkları ancak yine de havayolu şirketlerinin kendi güvenlik araştırmalarını yapıp bu konuda kendi kurallarını uygulama hakları bulunduğu vurgulandı.

Halihazırda Avrupa'daki uçuşlarda cep telefonları sadece "uçuş modu"nda açık tutulabilirken, bundan sonra buna gerek kalmayacak.

Alman Havayolu Lufthansa yetkilileri, müşterilerine ivedilikle uçaklarda kendi araçlarıyla telefon ve internet  imkanı vermek istediklerini açıkladı.

Türk Hava Yolları, Norvegian ve Air China, uçaklarda ücretsiz internet imkanı veriyor. Lufthansa ise bu hizmeti ücretli olarak sunuyor ancak birçok müşteri bağlantı kalitesini yetersiz buluyor.

Uçaklarda telefonla konuşma konusunda yapılan anketlerin sonuçlarına göre ise yolcuların gürültü olacağı için bunu istemedikleri belirtiliyor.

British Airways, Londra-Newyork seferlerinde business bölümünde sms ve internet imkanı sağlıyor ancak telefonla konuşmaya başka müşterilerin rahatsız olmaması için izin vermiyor.

Avrupa Birliği (AB) tarafından 2003′te kurulan EASA, Avrupa hava sahası içinde, hava ve havacılıkla ilgili her türlü hava aracı, uçuş, üretim, müdahale, etkinlik ve geçerli güvenlik mevzuatlarını takip ediyor, bunların uygulanmasını kontrol ediyor, uçuş ve yer güvenliğini sağlıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.