Uçuruma sürüklenen araç trafik levhasına takılarak durabildi

Uçuruma sürüklenen araç trafik levhasına takılarak durabildi

Mardin-Kızıltepe karayolu Türkmen Deresi mevkiinde bulunan ve halk tarafından “Ölüm virajı” olarak adlandırılan virajda kontrolden çıkan araç, uçuruma doğru giderken, trafik levhasına takılarak durabildi.

Mardin-Kızıltepe Karayolu Türkmen Deresi mevkiinde bulunan ve halk tarafından “ölüm virajı” olarak adlandırılan ilk keskin virajda bir kaza daha meydana geldi.

Aynı noktada sürekli yaşanan kazalardan dolayı halk tarafından “ölüm virajı” olarak adlandırılan Türkmen Deresi virajında, sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan hafif ticari araç,  uçuruma yuvarlanmak üzereyken, üzerinden geçtiği trafik levhasına takılmasıyla durabildi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’dan gelip Kızıltepe istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi öğrenilmeyen 33 BKT 73 plakalı hafif ticari araç, halk arasında “Ölüm virajı” olarak adlandırılan Türkmen Deresi mevkiindeki virajı alamayarak  bariyerleri  aşarak uçuruma doğru giderken,  kaza alanında bulunan trafik levhasının altına yakılmasıyla durabildi.

Yoldan geçen vatandaşlar kazayı fark ederek,  sürücüyle birlikte araç içerisinde bulunan 4 kişinin yardımına koştu. Kazada yaralanan olmazken kaza geçiren araç  vatandaşların yardımıyla kaza alanından çekildi.

Yaklaşık bir buçuk ay önce yaşanan bir kaza sırasında  hasar gören bariyerlerin onarılmamasına tepki gösteren sürücüler, bu ihmalin aynı noktada ikinci bir kazanın meydana gelmesine  neden olduğunu belirterek, “Bariyerleri onarmak için yetkililer neyi bekliyor anlamış değiliz. Bu bariyerler onarılmış olsaydı belki bu araç bariyerler sayesinden yolda kalırdı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Aracı trafik levhası durdurmazsa belki 4 insan ölecekti, o zaman bunun hesabını kim verecekti? Yetkililer neden bu kadar duyarsız davranıyor anlamış değiliz. Artık bu ölüm yoluna bir çözüm bulunsun.” diyerek yetkilileri göreve çağırdı. (Mehmet Aslan-İLKHA)









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.