Üçyol köyünde bayram sevinci

Üçyol köyünde bayram sevinci

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyünün sakinleri, bayramı coşkuyla karşıladılar.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol köyü Kavak mezrası (Xırbeismail) sakinleri, Ramazan Bayramı'nı coşkuyla karşıladılar.

Eski bayram geleneklerini devam ettiren köyde bayram sevinç ve coşkuyla kutlanıyor.

7'den 70'e köy camisinde bayram namazı kılan köylüler, salavatlar eşliğinde cami avlusunda musafahalaşarak bayramlaştılar. Daha sonra büyükler, gençler ve çocuklar topluca ev ev dolaşarak bayramlaştılar.

İslami değerlerinden ödün vermeyen köyün âdetlerine göre, topluca kılınan bayram namazından sonra önce hastalar ziyaret edilir. Ardından ev ev dolaşılarak, her evde bir müddet oturulup hal hatır sorulur ve verilen ikramlardan yenir. Bayramlaşma bittikten sonra topluca köy mezarlığı ziyaret edilir.

Bayramın İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin bitmesine ve ümmetin vahdetine vesile olmasını temenni eden mezra sakinleri duygularını paylaştılar.

İstanbul'da ikamet eden ve bayram için ailesinin yanına gelen M. Şirin Çelik, "Allah, bu mübarek bayramı barış, kardeşlik ve ümmetin vahdetine vesile kılsın inşallah." dedi.

Köy eşrafından Mahmut Tunç, "Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. Allah bu bayramları Müslümanların rahmet ve mağfiretine vesile kılsın. Bayram, kardeşliğin tesisine, Müslümanların üzerindeki zulüm ve küfrün kalkmasına vesile olsun. Allah zalimleri kahru perişan etsin." ifadelerini kullandı.

Mehmet Çelik, Muzaffer Demir, Ali Mürteza Tunç ve Hacı Nurettin Çelik ise bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, "Tüm İslam âleminin bayramını, özellikle Filistin, Somali, Suriye ve Irak'taki Müslüman kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz. Bu mübarek ay ve şerefli günün hürmetine Allah bu bayramı Müslümanların içindeki gözyaşı ve acıların bitmesine vesile kılsın. Bayram, Müslümanların bozulan birliğinin tekrardan tesisine vesile olsun. Allah, küfre, kötülüğe ve zulme karşı birlik nasip etsin ve tüm Müslümanların yardımcısı olsun." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç - İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.