Üçyol'daki bombalı saldırının zanlıları DBP’li Çınar Belediyesinin işçisi çıktı

Üçyol'daki bombalı saldırının zanlıları DBP’li Çınar Belediyesinin işçisi çıktı

Diyarbakır’da meydana gelen bombalı araç saldırısıyla ilgili yakalanan 2 kişinin DBP’li Çınar Belediyesinin işçileri olduğu öğrenildi.

Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımında Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na 15 Ağustos’ta PKK tarafından gerçekleştirilen bombalı araç saldırısında aralarında çocuklar da olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmiş, çoğunluğu sivillerden oluşan 37 kişi de yaralanmıştı. Saldırıya ilişkileri olduğu suçlamasıyla yakalanan 2 kişinin DBP’li Çınar Belediyesinde çalışan işçiler olduğu ortaya çıktı.

Konu hakkında daha önce Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada, “Yapılan araştırmalarda olaya bizzat iştirak ettiği anlaşılan 2 örgüt mensubu ve eylemde kullanılan bir araç ele geçirilmiştir.” ifadeleri kullanılmıştı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır-Batman Karayolu Bismil yol ayrımında Bölge Trafik Denetleme İstasyonu'na bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya katıldıkları suçlamasıyla yakalanan 2 kişinin DBP’li Çınar Belediyesinde çalışan işçilerden F.A. (27) ve Z.Ç. (28) oldukları öğrenildi.

Zanlılardan F.A’nın Çınar ilçesine bağlı Demirölçek (Keli) köyünde ikamet ettiği, belediye de iş makinesi operatörü olduğu, Z.Ç’nin ise Aşağıkonak (Xanikajer) köyünde ikamet ettiği, belediye de su tankeri şoförü olduğu belirtildi.

Mardin-Diyarbakır yolundaki patlamada da DBP’li Çınar Belediyesi işçisi yakalanmıştı

Öte yandan Mardin-Diyarbakır Karayolu'nda 23 Nisan 2016 tarihinde polis zırhlı aracının geçişi sırasında önceden yola döşenen bombanın infilak ettirilerek biri sivil 12’si polis toplam 13 kişinin yaralandığı patlama ile ilişkili olduğu suçlamasıyla yakalanan 2 zanlıdan biri de DBP’li Çınar Belediyesinde çalışan R.K. olduğu ortaya çıkmıştı.

İLKHA













 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.