UETD Almanya’da bir hafta arayla iki saldırıya uğradı

UETD Almanya’da bir hafta arayla iki saldırıya uğradı

Avrupa Demokratlar Birliği’nin (UETD) Almanya’nın Leverkussen bölgesindeki şubesine bir hafta arayla ikinci saldırı yapıldı.

Avrupa Demokratlar Birliği (UETD/ Union of European Turkish Democrats) Leverkussen şubesinin bir haftada iki defa saldırıya uğraması üzerine açıklamalarda bulunan derneğin Genel Başkanı Süleyman Kılıç, saldırıların PKK tarafından düzenlendiğine işaret etti.

Saldırı yapılan yere 150-200 metre uzaklıkta polis karakolu var

Dernek şubelerine defalarca saldırı yapıldığını belirten Kılıç, şunları söyledi: “Doğrusu böyle bir sebepten dolayı bir arada olmaktan insanı üzüyor. Bildiğiniz gibi Pazar akşamı (24.01.2016) saat 21.30 civarında Avrupa Demokratlar Birliği Köln Bölgesine bağlı Leverkusen şubesinin camları tekrar kırıldı. Saldırıyı kimliği belirlenemeyen 3 kişi yapıyor.  Bundan önce de 29.07.2014 tarihinde yine teşkilatımıza taşlı saldırı yapılmış camlar kırılmıştı. Buraya 150-200 metre uzaklıkta bulunan bir polis karakolu bulunuyor.   Sanıyorum gelenler bunun farkında olarak bir kaç kişi ile birlikte gelip hızlı bir şekilde camları tahrip edip kaçmışlar.  Aslında kaçanlar buradaki sakinler tarafından görülmüşler ama eşkâlleri maske taktıklarından dolayı bilinemiyor. Bunun dışında bölgemizdeki Hamm kenti şubemizin de geçtiğimiz yıl aynı şekilde camları kırılmıştı. Öte yandan yine teşkilatımızın Bern şubesinin de camları kırılmış. Yine geçtiğimiz yıl Berlin bölgesindeki teşkilatımızın altında bulunan SKM çalışmasının yürütüldüğü mekânın da camları kırılmıştı.”

PKK internet sitelerinden bu saldırıları üstleniyor

Köln’de dernek şubelerinin olduğu semtteki bir caminin de saldırıya uğradığını kaydeden Kılıç, “13 Kasım 2015 tarihinde de Avrupalı Türk Demokratlar birliği teşkilatımızın bulunduğu Köln’ün Porz semtinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİP) camisini, UETD’nin bir teşkilatı olarak görüp orayada molotof kokteyli atarak hasar vermişlerdi. Oraya hasar veren kişilerin PKK terör örgütü taraftarları oldukları internet sayfalarından itiraf niteliğinde saldırı anlarını göstererek ilan etmişlerdi. Olaydan bir gün sonra ise UETD mekânına saldırı düzenlendi, maddi hasar oluştu. Bu saldırıları kendi internet sayfalarından yaptıkları açıklamalarla üstlenerek propagandasını yapmışlardı.” dedi.

Kılıç, “Bu olayların tekrar cereyan etmemesi için teşkilatlarımızla en yakın karakollara suç duyurusunda bulunduk. Özelikle bu olaylardan sonra şubelerimizin bulunduğu bölgelerin kameralarla donatılmasını talep ettik. Saldırı amacıyla gelenlerin eşkâllerinin bir şekilde açığa çıkması için bu teknik donanımın olmasa olmaz olduğuna inanıyoruz.”  diye konuştu.

“Bu saldırılar sadece UETD ile sınırlı değildir.” diyen Kılıç, son olarak şunları söyledi: “Ayrıca bu saldırılar, Mili Görüş Teşkilatı’na, DİTİP ve diğer teşkilatların camii ve şubelerinede farklı zamanarda, farklı fiziki saldırılar oldu. Bu saldırıları kayıt altına alıp ve aynı zamanda takibinde bulunuyoruz. Umuyoruz ki bundan sonra bu ve buna benzer olaylar cereyan etmesin. (Mehmet Kurt-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler