Uganda'ya Kurban Eti Yardımı

Uganda'ya Kurban Eti Yardımı

Avrupa Yetim-Der ve İHO- Ebrar öncülüğünde Kurban Bayramı dolayısı ile Uganda'da yapılan kurban eti bağışları OYSU (Ogaden Genç Öğrenciler Birliği) aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

UGANDA - Avrupa Yetim-Der ve IHO-Ebrar adına Uganda'da yaşayan fakir ve ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra Somalili ve Ogadenli mültecilere kurban eti dağıtımını organize eden OYSU İsviçre temsilcisi Ali Abdi Hasan, yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi.


İnançlarından dolayı Hıristiyan Etiyopya yönetimi tarafından zulüm, baskı ve tecride maruz bırakılan Ogadenli ve ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Uganda'ya sığınan mülteciler ile Uganda'da yaşayan fakir ve mağdur insanlara kurban eti yardımında bulunulduğu bilgisini veren Hasan, yardımların zor şartlar altında da olsa yerlerine ulaştırıldığını ve insanların kendilerini büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirtti.


Hasan ayrıca, yapılan yardımdan dolayı mağdur, muhtaç ve fakirlerin son derece sevinçli olduklarını ve yardımda bulunan Müslümanlara duacı olduklarını aktardı. (Abdollahi Muhammed - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.