Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Mardin’de

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha Mardin’de

Mardin’e gelen Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla bölgede bulunduklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’de gelen Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezine ziyaret etti.

Büyükelçi Sybiha’ya Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Ticaret ve Ekonomi Kulübü Başkanı Mehmet Ulutaş, Büyükelçi Ekonomi Ataşesi Ihor Varaksın eşlik ederken, Ukrayna heyetini Mardin Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Hububatçılar Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter karşıladı.

Zahireci esnaflarından Abdurrahman Kaya ise Büyükelçi Sybiha ve yanındakilere yemek verdi. Yemeğin ardından Büyükelçi ve beraberindekiler Hububat Ticaret Merkezine geçtiler. Ziyaretlerden dolayı Büyükelçi Sybiha’ya teşekkür eden Başkan Öter, Ukrayna heyetine, ticaret merkezi hakkında bilgiler verdi. 

Yapılan görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükelçi Sybiha, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek amacıyla bölgede bulunduklarını söyledi.

Bölgede olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükelçi Sybiha, “Bizim ülkeler arası siyasi diyalogumuz çok üst seviyede, herhangi bir sorun olmadan gelişmeler devam ediyor. Bu siyasi diyalogumuzda elde ettiğimiz başarıları somut ekonomik projelere dönüşme zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu ekonomik işbirliğimiz bir boyutu olarak bölgeler arası işbirliğini görüyoruz. Özellikle bölgesel boyuta, ortak projelerle ve ortak çalışmalarla devam etmeyi düşünüyoruz. Bu sebepten dolayı bugün buradayım. Dün Şanlıurfa’yı ziyaret ettim, bugün Mardin’deyiz. Bu Ukrayna’daki vatandaşlara bir mesaj niteliğindedir. Çünkü kendim geldim, buradayım, ben kendim güvenlik kaygılarının olmadığını gördüm, hatta buraları çok beğendim. Hem Ukrayna’da çalışan işadamlarına hem de turistlere çağrıda bulunmak istiyorum: Siz de buyurun gelin, bu bölgeyi kendiniz için keşfedin. Buradaki yerel işadamlarından da Ukrayna’ya yönelik proje geliştirimlerini yönünde çağrıda bulunmak istiyorum.” dedi.

Hem buradakilerin Ukrayna’yı hem Ukraynalıların burayı keşfetmesinin son derece önemli olduğunun altını çizen Büyükelçi Sybiha, şunları söyledi:

“Tabi herkesin bildiği gibi bu bölge için bazı önyargılar mevcut, bu sadece Ukrayna ile alakalı bir durum değil. Hatta Ankara’da yaşan insanlar bile güvenlik kaygılarıyla ve önyargılarla bu bölgeye bakıyorlar. Bunun için özellikle kendim bu taraflara gelip görmek, incelemek ve araştırmak istedim. Şu an gördüğüm kadarıyla her hangi bir sıkıntı yok. Sadece devletlerimiz değil haklarımız da birbirine yakınlaşıyor. Şu an ülkelerimiz arasında bırakın vize rejimi pasaport rejimi bile uygulanmıyor. Sadece yeni cipli kimlik kartlarıyla karılıklı seyahateler yapılabiliyor. Eğitim konusundaki işbirliği de son derece önemlidir.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler