Ulaştırma Bakanlığından "kış lastiği" açıklaması

Ulaştırma Bakanlığından "kış lastiği" açıklaması

​Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel otomobillerin "kış lastiği" konusuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel otomobillerin "kış lastiği" kullanma zorunluluğu haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, özel otomobillerde kış lastiğinin takılmasının zorunluluğunun bulunmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde kış lastiği kullanma zorunluluğunun özel otomobillerde uygulanıp uygulanmayacağı hususunda tereddüdün yaşandığı ve kamuoyunda yanlış bir algının oluştuğu tespit edilmiştir. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve muhtemel yanlış bir algıya neden olmamak için aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bakanlığımızca 01.04.2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 'Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ' ile 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Hususi olarak tescil edilmiş taşıtların, yani özel otomobillerin kış lastiği takmaları zorunluluğu bulunmamaktadır."

Açıklamanın devamında, "Belirtilen tarih aralıklarında il sınırları içerisinde kış lastiği uygulamasının yapılıp yapılmayacağı ile ilgili duyurular da ilgili valiliklerce yapılacaktır." denildi. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.