Ülke genelinde hava durumu

Ülke genelinde hava durumu

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Karabük, Artvin, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakasının, Balıkesir, Bursa, Adana, Mersin, Osmaniye'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ve Ege Kıyıları, Van ve Hakkari çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri, İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası ile Balıkesir ve Bursa' nın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Cuma) bölgenin kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Mersin ve Osmaniye'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Bolu dışında bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Anadolu Yakası yağışlı 20/28

Ankara: Parçalı çok bulutlu 14/27

İzmir: Az bulutlu ve açık 20/31

Adana: Parçalı bulutlu, , kuzey kesimleri yağışlı 21/31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık-sıcak 20/40

Batman: Az bulutlu ve açık-sıcak 17/40

Van: Parçalı az bulutlu 14/30 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.