"Ülke üzerinde yaşanan oyunların acılarını bölge insanı çekti"

"Ülke üzerinde yaşanan oyunların acılarını bölge insanı çekti"

​Bitlis'in Hizan ilçesinde, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali İsmail Ustaoğlu, yıllardır ülke üzerinde oynanan oyunların acısını bölge insanının çektiğini söyledi.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu Hizan'da bazı temaslarda bulundu. Kaymakamlık ziyaretinin ardında Ustaoğlu, esnaf ziyareti yaparak, halkın sorunlarını dinledi. Daha sonra belediyeye geçen Ustaoğlu, kayyım belediyenin yaptığı çalışmaları ve 2018 yılında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan ziyaret ve temasların ardında Halk Eğitim Merkezine geçerek, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Ustaoğlu, yıllardır ülke üzerinde oynanan oyunların acılarını bölge insanın çektiği belirterek, bölgenin en ücra köşesindeki vatandaşın bile hizmetten mahrum bırakmamak için gayret içerisinde olacaklarını söyledi.

Ustaoğlu, “Hizan; başta tarımsal ürünler olmak üzere, her türlü meyve sebzenin en güzel şekilde yetiştiği mümbit topraklara sahiptir. Maalesef bu güzelliklerden istifade edemiyoruz. Yıllardır bölücü terör örgütü bu bölge üzerinde sahnelemeye çalıştığı ve bölge insanına en büyük zararı verdiği bir takım faaliyetlerle bu güzelliklerin, bu değerlerin, bu kıymetlerin ülkemizin insanlarının istifadesine sunulmasında zaman zaman sıkıntılar yaşattı. Ama şuna emin olun ki gelinen noktada devletimiz her anlamda nasıl ki hakim ise ilimizin en ücra köşesinde güvenlik ve huzur hakim. En ücra köşede artık devletimiz ve vatandaşımız bu ilimizin değerlerinden istifade edebiliyoruz.” dedi.

“Her yerde huzurun güvenin ve emniyetin hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Yıllardır bu ülke üzerinde yaşanan oyunların acılarını bölge insanı çekti. Yani sizler çektiniz.” diye Ustaoğlu, şunları söyledi:

“Burada her birinizin yakınında şehit düşmüş, memleketi ve milleti için canının feda etmiş bir çok vatandaşımız var. Yani bu bölge insanına acıyı tattıran ve çektiren hain örgüt, emellerine ve arzularına ulaşmak için her türlü hainlik ve ihaneti yapmaya çalıştı. Vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içinde oluşturduğumuz iklim sayesinde inşallah onların yapmaya çalıştıklarını gerçekleştiremeyecek ve geriye dönük ülke ve bölgede bunlardan topyekûn kararlı bir şekilde yapılan mücadele sonucunda bu hainler bölgede yaşam alanı bulamayacaktır.”

Huzur ve güvenliği ancak birlikte tesis edebileceği hatırlatmasında bulunan Ustaoğlu, “Bölge ve köyünüzde emniyet ve huzurun tesisi adına yapacağınız yardımlar çok fazladır. Yaşadığımız bu kritik süreçte bizim en büyük silahımız olan dayanışma, kardeşlik ve birliğimizi en üst seviyede tesis etmemiz lazım. Şuan bölgemizde bu alamda çok güzel bir birlikteliği kardeşliği ve huzuru yaşıyoruz. Acıları sıkıntıları sizler yaşadınız. Özellikle 2018 bu noktada kritik bir yıldır. Bu zamana kadar ki yapılan mücadelenin biz inanıyoruz ki çok daha üst düzeyde mücadele ile 2018 yılı bölgemizde terörün ‘T’ sinin bile anılmayacağı güzel bir iklimi ve ortamı oluşacağına inanıyorum. Sayın bakanımız düne kadar ulaşılamaz erişilemez denilen tepelerde mesajlar veriyor. Bir gün Kato, bir gün Tendürek’te başka gün ise ülkemizin en kritik noktalarında güvenlik güçleri ile buluşuyor. 2018 yılını bu anlamda çok iyi mücadele içinde geçireceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardında söz alan muhtarlar, köy ve mahallelerinde bulunan eksiklikleri dile getirerek, köy ve mahallelerinde hizmetlerin yapılması için Valilikten yardım istediler. Ustaoğlu, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü ve jandarmaya yaptığı ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.