"Ülkede yaşan sıkıntılar iktidarın yanlış teşhisi sonucudur"

"Ülkede yaşan sıkıntılar iktidarın yanlış teşhisi sonucudur"

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ülkede yaşanan sıkıntıların temelinde iktidarın yanlış teşhis ve uygulamalarının neticesi olduğunu belirtti.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fesih Bozan, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bozan, ülkede yaşanan sıkıntıların temelinde, iktidarın yanlış teşhis ve uygulamalarının neticesi olduğunu belirtti.

Bozan, "Devletin idaresi için seçtiğimiz siyasilerin, iç ve dış politikada aldığı her karar hepimizi etkilemektedir. Bugün ülkemizde yaşadığımız sıkıntıların temelinde, iktidarın yanlış teşhis ve uygulamaları yatıyor." dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında PKK'ye ait patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 16 vatandaşa Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Bozan, PKK'yi şiddetle kınadığını ifade etti.

Bozan, “Türk halkının insani haklarını talep edeceğimiz gibi, Kürt halkının da insani olan haklarını barışçı ve ikna yoluyla elbette isteyeceğiz. Fakat Kürt halkını öldürerek, evini başına yıkarak, sakat bırakarak veya bunlara sebep olacak eylemler yaparak bunu isteme iddiasında bulunmanın hiç bir mantığı olamaz. Bölgemizde akan kan ve gözyaşının durması için, PKK'nin bombalama, intihar eylemleri gibi eylemlerine son vermesi, şehirlerden çekilmesi çağrısında bulunuyoruz. Sorunun çözümünü barışçıl yollarla yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Hakların verilmesinde iktidara büyük görevler düştüğünü belirten Bozan, “Herkes eşit olsun. Bizler ümmet ve İslam kardeşliğiyle birbirimize kenetlenirsek Emperyalist güçlerin hiç bir planı bize işlemeyecektir. Her türlü hak taleplerinin değerlendirilmesi, herkesin eşit olarak sahip olduğu haklarının verilmesi, herkesin hak ettiği, barış, huzur ve refah içinde yaşamasının koşul ve ortamının hazırlanmasında siyasilere, özelikle meclisteki partilere ve iktidara büyük görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler