"Ülkemizde diğer politikalar gibi ekonomi de tepetakla gitmektedir"

"Ülkemizde diğer politikalar gibi ekonomi de tepetakla gitmektedir"

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların temelinde iktidarın yanlış teşhis ve uygulamalarının olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bozan, "Türkiye’de yaşanan sıkıntıların temelinde, iktidarın yanlış teşhis ve icraatlarının olduğunu" belirtti.

Türkiye'nin son 16 yıldır tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı hale geldiğini, sanayi ve teknolojide de bağımlı halde olduklarını savunan Bozan, işsizliğin, enflasyonun, faizlerin ve fakir sayısının artığını ifade etti.

Bozan, "Bir iktidar düşünün ki 16 yıldır tek başına iktidar ve halen ekonomi düzelmemiş ise demek ki teşhisleri yanlış, icraatları yanlış, reçeteleri yanlıştır. Bu da şu anki duruma baktığımız zaman maalesef ülkemizde diğer politikalar gibi ekonomi de tepetaklak gitmektedir." dedi.

"Diyarbakır’da işsizlik oranı yüzde 35"

Türkiye genelinde, temmuz ayında açıklanan işsizlik oranının yüzde 10,7 iken, Diyarbakır’da işsizlik oranının yaklaşık yüzde 35’lerde olduğunu söyleyen Bozan, "Türkiye geneli temmuzda açıklanan genç nüfusun işsizlik oranı 21,1 iken Diyarbakır'da yüzde 50’lerdedir. Diyarbakır İŞKUR’da kayıtlı işsiz sayısı 108 bin 900 iken Bunun yüzde 52.45’i yani 57 bin 117 kişi 30 yaş altıdır. Esnaf iş yapamıyor, çekini senedini ödeyemiyor. Otellerdeki doluluk yüzde 40-50 civarındadır. Diyarbakır batıya iş umuduyla sürekli göç veriyor. Bir ilde veya bir ülkede sanayi ve teknolojide yatırımlar yapılmadığı sürece işsizliğin giderilmesi ve göçün önlenmesi mümkün değildir." dedi.

"Diyarbakır’da var olan sıkıntıların bir ayağı ekonomideki sıkıntılar ve işsizliktir"

Bozan, "Diyarbakır’ın içinde bir tane fabrika var mı? İktidarın, yol, köprü, hastane, okul gibi hizmet sektöründe yaptığı yatırımlar hayatı kolaylaştırır. Ancak yol ve köprüler ne işsizliği giderir ne karın doyurur ne göçü önler. Görkemli açılışlar zaman zaman çeşitli illerde yapılmaktadır. ‘İktidarı, fabrika açılışı yapmıyor’ diye eleştiriyoruz, ancak hakkını yemeyelim,  zalim İsrail’i destekleyen Coca Cola'nın Isparta’daki fabrikasının açılışını yapmıştı. Diyarbakır’da var olan sıkıntıların bir ayağı ekonomideki sıkıntılar ve işsizliktir. Özel sektörün güvenlik endişelerinden dolayı yatırım yapmadığı ilimize devletin üretime ve istihdama yönelik yatırım yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.