“Ülkemizde obeziteli çocuk sayısı artıyor”

“Ülkemizde obeziteli çocuk sayısı artıyor”

Van İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı, Türkiye'de obeziteli çocuk sayısının arttığını belirtti.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ‘Sağlıklı Yaşam’ aracı ile vatandaşlar, ‘Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Çağında Beslenme’ projesi kapsamında bilinçlendirildi.

Bir alışveriş merkezi önünde düzenlenen programda konuşan İpekyolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Veysel Baver Acar, “Ülkemizde ve özellikle bölgemizde obeziteli çocuk sayısı artıyor.” dedi.

Acar, “Bugün burada Sağlık Bakanlığımız ve Van Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün birlikte organize ettiği ‘Sağlıklı Yaşam ve Çocuk Çağında Beslenme’ konusunda halkımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Burada ‘Sağlıklı Yaşam’ aracımızda açtığımız stantla animasyon ve kamu spotlarıyla çocuk çağında beslenmeye dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Malum ülkemizde ve bölgemizde obeziteli çocuk sayısı artmaktadır. Bunun önüne geçmek amacıyla Sağlık bakanlığımız Türkiye genelinde bu organizasyonu yürütmektedir. Bizler de burada aracılık yaparak çalışma yürütüyoruz. Genel anlamda çocuklara yönelik bir proje olmasının yanında tüm halkımız da kapsayacak şekilde yapılan bir organizasyondur” şeklinde konuştu.

Kentin değişik yerlerinde halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalarını kesintisiz sürdüreceklerini dile getiren Acar, “Kentin kalabalık yerlerinde belirli zamanlarda bu tarz programlarla halkı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Burası bir AVM önü olduğundan ve sirkülasyon olduğundan bu gün burayı tercih ettik. Sağlık Bakanlığı bu sağlıklı yaşam aracını Türkiye geneline gönderiyor. Bize de bu kapsamda bir araç gönderildi. Bizler de Halk Sağlığı Merkezi olarak bu aracımızla halka birebir ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Aysel Ovalıoğlu ise Kentin bütün ilçelerinde belirli günlerde “Sağlıklı Yaşam” projesi kapsamında etkinliklerine devam edeceklerini söyledi.

Ovalıoğlu, “Sağlıklı Yaşam aracımızla bütün ilçelerimizi gezerek halkımız ve çocuklarımızı bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Okullarımız açıldığında okul önlerinde benzer etkinlikler yaparak ve ailelerimize ulaşarak çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bunu inşallah sürekli hale getirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Çünkü kuruyucu sağlık hizmetleri maliyeti en az olan ve etkili olan yöntemlerden bir tanesidir. Talep halinde resmi kurumlarımızda ve halkın yaygın olduğu yerlerde benzer çalışmalar yapacağız. Aracımızda diyetisyenimiz var. Bu konuda eğitim almış olan arkadaşlarımız var. CD ve slayt gösterilerimiz var. Bu meyanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.