Ülkemize yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır

Ülkemize yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır

​Manisa'da bir fabrika açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimsenin pişman olmadığını belitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa’da bir fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.

Burada açılış konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Her zaman ifade ettiğimiz gibi ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse, Allah’ın izniyle, pişman olmamıştır, olmayacaktır. Türkiye ekonomisi, çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen, uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor” dedi.

Her iki yatırımın da hayata geçirilmesinde öncülük eden girişimcileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yalan-yanlış bilgilerle, manipülasyon amacı taşıyan masabaşı haberlerle Türk ekonomisi üzerinde soru işaretleri oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde, böylesi bir yatırımın hizmete girmesi ayrıca takdire şayandır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zaman ifade ettiğimiz gibi ülkemize inanan, güvenen, yatırım yapan hiç kimse, Allah’ın izniyle, pişman olmamıştır, olmayacaktır. Türkiye ekonomisi, çevresinde yaşanan onca istikrarsızlığa rağmen, uluslararası yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürüyor. Tıpkı PepsiCo gibi diğer uluslararası büyük firmaların da ülkemizin sunduğu fırsatlardan yararlanmasını arzu ediyoruz.”

Hükûmet olarak özel sektörün daima yanında olduklarını ve Türkiye’nin gelişmesine katkıda bulunmak isteyen tüm firmalara, yabancı-yerli ayrımı yapmadan, gereken her türlü desteği verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de 1975-2002 yılları arasında sadece 15,1 milyar dolar uluslararası yatırım yapılmışken, iktidara geldikleri 2002 Kasım ve 2018 yılı Ağustos döneminde 202 milyar dolara yakın uluslararası yatırımın gerçekleştiğine dikkat çekti.

“Şahsımın ve hükûmetimizin özel teşvikleri sayesinde yurt dışındaki Türk yatırımları 38 milyar dolara ulaştı. Müteahhitlerimizin üstlendiği projelerin toplam değeri 122 ülkede 372 milyar dolara yaklaştı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün dünyanın dört bir ucunda bayrağımızı gururla dalgalandıran binlerce iş adamımız bulunuyor. Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Güney Amerika kıtasına kadar hemen her yerde Türkiye menşeli ürünlerle karşılaşıyorsunuz. Daha önceleri geçim derdiyle yurt dışına göç eden insanlarımız, artık yatırımcı olarak, iş adamı olarak; sanayici, ihracatçı, firma sahibi olarak yurt dışına gidiyor. Türk müteşebbisler, bugün dünya genelinde 18 bine yakını Türk, 155 bini yerel personel olmak üzere toplam 173 bin kişiye istihdam sağlıyor.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.