Ülkenin büyük bölümünde yağış bekleniyor

Ülkenin büyük bölümünde yağış bekleniyor

Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Muğla, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Denizli'nin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke  genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Muğla, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın iç kesimleri ve Denizli'nin güneydoğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin, Osmaniye, Adana'nın doğusu ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-50 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ege: Bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, Afyonkarahisar ve Denizli'nin güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Osmaniye, Adana'nın doğusu ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu ve Eskişehir dışında bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor:

İstanbul: Parçalı bulutlu 11/19

Ankara: Yer yer sağanak yağışlı 6/17

İzmir: Parçalı bulutlu 12/23

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 13/23

Diyarbakır: Yer yer sağanak yağışlı 8/22

Batman: Yer yer sağanak yağışlı 7/23

Van: Sağanak yağışlı 6/14 (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler