Ülkesine dönen Suriyeli sayısı 320 bine ulaştı

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı 320 bine ulaştı

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin operasyonları sonrası evine dönen Suriyelilerin sayısının 320 bine ulaştığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenin iftar programına katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin operasyonları sonrası evine dönen Suriyelilerin sayısının 320 bine ulaştığını belirtti.

Yurt içinde ve dışında düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece son 2,5 yıl içerisinde 16'sı kırmızı listeden 420 üst düzey örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

Suriye'deki operasyonlara ilişkin de bilgi veren Erdoğan, Türkiye'nin operasyonları sonrası evine dönen Suriyeli sayısının 320 bine ulaştığını ifade etti. Erdoğan, "Suriye'deki savaştan kaçıp ülkemize sığınan 3.6 milyon mülteciden 320 bini, mücadelemiz sayesinde tekrar vatanlarına dönme imkanı buldu." dedi.

FETÖ ile mücadelede de kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak şunları kaydetti:

"Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Vatan hainlerine huzur vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara inat, millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlendi. Hiç kimse Türk milletine bir daha geçmişteki acıları yaşatamayacaktır. 82 milyon kardeşliğine sürece Türkiye'ye yönelik saldırılar hezimete uğrayacaktır. Seçim öncesinde yalan yanlış haberlerle insanların sinir uçlarıyla oynandığını görüyoruz. Bu hassas süreçte bizlere düşen, milletin emanetine sahip çıkmaktır. 23 Haziran öncesinde, herkesi, bulunduğu makamın ağırlığına uygun bir şekilde davranmaya davet ediyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler