Ulusal mimarlık öğrencileri Mardin’de buluştu

Ulusal mimarlık öğrencileri Mardin’de buluştu

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) desteğiyle Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmasının 38'inci organizasyonu Mardin’de gerçekleştirdi.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) destek verdiği "Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması" (UMÖB) bu yıl Mardin'de düzenlendi. 25 yıldır düzenlenen öğrenci organizasyonunda Türkiye'nin çeşitli illerinden Mardin'de bir araya gelen öğrenciler, amaçlarının nitelikli bir turizm konusunda şehri tanımak, anlamak, hissetmek ve tanıtımına katkı sağlamak olduğu belirtiyor.

90 kişilik katılımcı grubuyla bir hafta boyunca şehrin dokusunu tanıyıp geliştirmek için çeşitli atölyeler düzenleyen öğrenciler, mimarlık alanında Türkiye çapında tanınan profesörler ile birlikte Mardin'in zengin tarihi mekânlarını gezdi. Gördükleri yerlerden etkilendiklerini ifade eden hocalar, bu tarihi mekânlarda sergiler açarak, etkinlikler yapmak istediklerini belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi aracılığıyla, çevrede bulunan tarihi bölgeleri tanımak ve görmek için teknik geziler düzenlendi. Bu geziler kapsamında 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Hasankeyf'e gidildi. Diyarbakır Mimarlar Odası eşliğinde Hasankeyf'in tarihi ve günümüzde ki sürecin işleyişi ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. Mardin'in tanıtımına yönelik Mardin Müzesi tarafından yapılan Leyli Gecesi Programı kapsamında yöresel müzikleri ve dansları görme, tanıma ayrıca Mardin'in yöresel lezzetlerini, tatlarını deneme imkânı elde edildi.

Öğrenciler, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ı da makamında ziyaret ederek, verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.