Uluslararası Dergi Fuarı Eyüpsultan'da başladı

Uluslararası Dergi Fuarı Eyüpsultan'da başladı

10'uncu Uluslararası TÜRDEB Dergi Fuarı, birçok yerli ve yabancı derginin katılımıyla Eyüpsultan'da başladı.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından organize edilen ve dünyada tek dergi fuarı olma özelliğini taşıyan Uluslararası Dergi Fuarı, (UDF) eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın katılımıyla açıldı. 

2015 yılından itibaren TÜRDEB bünyesinde World Periodical Union'un (Dünya Dergi Birliği) kurulmasıyla 25 ülkeden 400'ün üzerinde dergi katılım gerçekleştirdi.    

Açılışta kısa bir konuşma yapan Avcı, fuarın hayırlara vesile olmasını diledi.

Avcı, "Fuarı tertip edenlere, fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Dergici arkadaşlarımın her birine, yönetmenlerin, yazar-çizerlerin, şairlerin emeğine sağlık. Okul dergiciliğinin de gençlik dergiciliğinin de heyecan verici bir iş olduğunu biliyorum. Onun için sizi tekrar tebrik ediyorum. Bu heyecanınız hiç bitmesin inşallah. Bundan sonraki fuarlarda da birlikte olmak dileğiyle hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Bir işin özünde vefa varsa inşallah bu iş devam edecek” diyere konuşmasına başlayan TÜRDEB Başkanı Abdullah Zerrar da "Tüm dergici arkadaşları gezdim. Gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Rabbim bu heyecanımızı elimizden almasın. Bu iş sabır işidir. Bir ağabeyimiz bana, 'Bu işi yapmak için ya çok paranız olacak ya da deli olacaksınız.' demişti. Ben bu işin divaneliğini üstlenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu işi yapanların parasının çok olduğunu düşünmüyorum, ama deli-divane olduklarını ve heyecanlarını katarak çalıştıklarını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Bu yıl onur konuğu olarak seçilen Osmanlıca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar ise şunları kaydetti:

"Dergiciliğe çocuk dergisiyle başladık. Ardından ihtiyaca binaen bir boşluğu doldurmak için böyle bir dergi çıkardık. Hamdolsun 6 senedir dergimiz çıkmaya devam ediyor. Bugün hem Türkiye içinde hem de Türkiye dışından Osmanlıcaya ilgi duyan insanların ulaştığı bir yayın oldu. Bundan memnunuz. TÜRDEB ile buluştuğumuz günden beri de dergicilerin buluşmasının nasıl bir güzellik olduğunu birlikte yaşamaya devam ediyoruz. Ümit ediyoruz ki bu çalışmalar artarak devam edecek. Genç arkadaşlarımızın daha aktif görev alması hem bir ümit hem de daha güzel bir işin çıkmasına vesile oldu."

Yıllardır tarihi Sirkeci Tren Garı'nda düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'nın, bu yıl ilk defa Eyüpsultan'da yapılması kararı alındı. Fuar, 28 Nisan tarihine kadar her gün 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.