Uluslararası Kur’an yarışması

Uluslararası Kur’an yarışması

İran'da düzenlenen 32. Uluslarası Kur’an okuma yarışması 85 ülkeden toplam 120 yarışmacının katılımıyla başladı. Açılışta konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kur'an'ı okuma ve ezberlemenin yanında, emirlerini yerine getirmenin de Müslümanlar için zar

Bu yıl İran da 32.si düzenlenmekte olan Kur'an yarışması yurt içi ve yurt dışından yarışmacı ve davetlilerin katılımıyla başladı.

Rehmî Hakî’nin Kur’an -ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kur'an'la amel etmenin önemine değinerek, Kur'an'a göre hareket etmenin Müslümanlar için zaruret olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesinin Müslümanlar için çok önemli olduğunu ancak Kur'an ile amel etmenin de o kadar önemli olduğunu belirten Ruhani, Kur’an’ın bugün Müslümanlardan sevgi, kardeşlik, iyiliğe davet, kötülükten men etmek gibi ameller istediğini belirtti. Ruhani, “Bölgesel üstünlük kazanmak için komşumuzun üzerine bomba ve füzeler yağdırdığımızda Kur'an'i ve İslami olduğumuz iddiasında bulunabilir miyiz? İhtiyacı olana yardım etmek yerine teröristlere mali yardım yaparak Kur'an ve İslam’a göre hareket etmiş olabilir miyiz?” 

Bu yıl İran da 32.si düzenlenmekte olan Kur'an yarışmasına 85 ülkeden 120 yarışmacı katıldı. Yarışmacılar ‘Hıfz ve Kır’at’ olmak üzere iki ayrı kategoride yarışacaklar.

Yarışmanın organizatör sekreteri Huccetul İslam Velmüslimin Seyyid Mustafa Hüseyni de yaptığı bilgilendirmede, 12'si İranlı toplam 22 kişiden oluşan heyetin yarışmada hakemlik yapacağını söyledi. Hakem heyetinde bulunan diğer 11 kişinin ise, Cezayir, Pakistan, Endonezya, Irak, Mısır, Kuveyt, Malezya ve Lübnan'dan kendi alanlarında uzman isimlerden oluştuğu belirtildi.

İranlı yetkililer bu program ilk düzenlendiğinde sadece 11 ülkeden katılım olduğunu belirterek, bugün ise 85 ülkeden toplam 120 yarışmacının katılımıyla yarışmanın gerçekleştirildiğini kaydetti.

32. Uluslararası Kur’an yarışması programını finali 21 Mayısta düzenlenecek olan ödül töreni merasimi ile sona erecek.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.