"Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu"nun son ayağı Diyarbakır'da yapıldı

"Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu"nun son ayağı Diyarbakır'da yapıldı

İlki Mardin'de, ikincisi Batman'da gerçekleşen "Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu"nun son ayağı Diyarbakır'da gerçekleşti.

İlki Mardin'de, ikincisi Batman'da gerçekleşen "Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu"nun son ayağı Diyarbakır'da gerçekleşti. Programa, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı katıldı.

Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen tura Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Türk Hava Yolları'nın yanı sıra bazı firmalar da destek verdi.

Önceki gün Mardin'de başlayan Uluslararası Bisiklet Turunun ikinci ayağı Batman’da gerçekleştirilirken son ayağı ise komşu il Diyarbakır’da gerçekleşti. Yarışma, hız kesmeden devam ederken kimi kazalar da yaşandı.

Büyük Erkekler- Genç Erkekler- Yıldız Erkekler ve Master Erkekler olmak üzere 4 değişik kategoride düzenlenen müsabakaya toplam 165 sporcu katıldı. Tura katılan 35 sporcunun Gürcistan, Azerbaycan, Kosova ve Sırbistan’dan katıldığı belirtildi. Tur boyunca birçok televizyon kanalı canlı yayın yaptı.

Yaklaşık bir saat süren yarışmada Büyük Erkeklerde Kocaeli Brisa Spor'dan 12 numaralı forması ile Kemal Küçükbay, 28 numaralı formasıyla Serkan Balkan, 171 Aleksandar Roman ilk üçü paylaştı.

Genç Erkeklerde ise Kocaeli Brisa Spordan Halil İbrahim birinciliği, Yusuf Zuya ikinci ve Eşref Batuhan ise üçüncülüğü elde etti.

Master Erkeklerde Ferdi Sporcu Fatih Deniz birinci Tekirdağ Gençlik Hizmetlerinden Ramazan Dağlı ikinci ve Çumra Belediye Spordan Ramazan Dağlı ise üçüncülüğe ulaştı.

Yıldız Erkeklerde ise Fatih Deniz birinciliği, Ramazan Dağlı ikinciliği ve Ali Altuntaş ise ikinciliği elde etti.

Dereceye giren sporculara, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Bakırcı tarafından ödülleri takdim edildi.

Yarışma, Diyarbakır’da hareketliliğe neden olurken, organizasyondaki aksaklık sebebiyle trafikte meydana gelen düzensizlik sürücülere zor anlar yaşattı.

Program sonrası açıklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Aksoy, "Diyarbakır olarak medeniyetler bisiklet turuna ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduk. Mardin, Batman ve üçüncü ayağı da Diyarbakır’da gerçekleşti. Diyarbakır'ın bu özelliğini bu yarışma ile bütün Türkiye’ye ve dünyaya anlatma fırsatı oldu. Diyarbakır’a karşı ön yargıya sahip olan insanları davet ediyoruz." dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Bakırcı ise "İlk göreve geldiğimiz genel kurulda bir söz vermiştik. Bu sözümüz ülkemize ayak basmadığımız il kalmayacak şeklindeydi. İşte bu sözümüzün tutmanın sevincini yaşıyoruz. Bu bölgenin bizde önemi çok büyük. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde organizasyonların artması yönünde spor bakanlığımızın önerileri var." şeklinde konuştu.(M. Sıddık Bilge, Abdurrahman Tetik – İLKHA)




























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.