Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu Mardin'de başladı

Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu Mardin'de başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve GAP İdaresi Başkanlığı iş birliğinde gerçekleşen Uluslararası Mezopotamya Bisiklet Turu'nun startı, Mardin'de verildi.

Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep’ten oluşan dört etaplı yarışta Türkiye'den 6, altı ülkeden ise 7 takım mücadele ediyor. Mardin Valiliği karşısındaki Vali Ozan Caddesinden startı verilen turnuva nedeniyle cadde bir süre trafiğe kapatıldı.

Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu'nda Mardin-Midyat-Beyazsu-Nusaybin-Dara-Mardin arasındaki 177 kilometrelik alan parkur olarak kullanılacak. Mardin'den başlayan 620 kilometrelik tur, Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'te de koşulacak.

5 Mayıs Pazar günü sona erecek turnuvada Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Torku Şekerspor, Giresunspor, Mardinspor, Mersin Gençlik Spor ve Antalyaspor, Türkiye'yi temsil ederken, mücadele edecek yabancı diğer takımlar ise Azerbaycan Milli Takımı, Minsk Cycling (Belarus), Vib Sport (Bahreyn), Sırbistan Milli Takımı, Velo Club Ratisbona (Almanya), Bike Aid (Almanya) ve Brunei Continental (Brunei)"den oluşuyor.

Turnuvanın startını veren Vali Mustafa Yaman, turnuva hakkında bilgilere vererek şunları söyledi:

"13 takım ve 80 sporcunun katılımıyla uluslararası Mezopotamya Bisiklet yarışlarına başlıyoruz. Geçen sene de biliyorsunuz bir ayağını yapmıştık. İnşallah bundan sonra Mardin’de bisiklet federasyonuyla beraber bu yarışları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Allah nasip eder cumhurbaşkanlığı turlarının bir ayağı olur. Mardin artık bir spor şehri oldu. Son iki senedir sağlanan huzur ve huzurun sürmesiyle uluslararası yarışlar artık ilimizde yapılıyor. İnşallah parkurumuz bitecek, artık pist yarışlarına başlayacağımızı düşünüyorum. Üniversite alanı içerisinde Mardin valiliği ve benim dönemimde kayyum döneminde yapmış olduğumuz bisiklet parkuru bitmek üzereydi inşallah orada güzel yarışlar yapabileceğiz. Ben hem bizim ülkeden hem de yabancı ülkelerden katılan takımlara ve sporculara başarılar diliyorum. Elbette federasyon başkanımıza ve yetkililere teşekkür ediyorum. Havalar çok güzel bugün inşallah güzel bir yarış olur." dedi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Mehmet Samsat ise böylesi bir yarışmanın Mardin'de düzenlenmesinin kentin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Bu tür organizasyonlarla Mardin’in bisiklet sporu dalında kendisini kanıtlamış bir il olduğunu belirten Samsat, "Sporun barış, kardeşlik ve kültür kaynaşması olduğu şiarı ile hareket ederek daha güzelini yapmak için yoğun gayret içerisindeyiz. Bütün kurumlarımızla iş birliği içinde gerçekleştiriyoruz. Tarihi kentin tanıtımında çok önemli bir obje olacak bu yarışın başarılı geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bisiklet turunda yarışan sporcular ise yarışma sayesinde hem medeniyet şehri Mardin'i gezme imkânı bulduklarını hem de keyifli bir yarışmanın içinde olacakları için kendilerini şanslı hissettiklerini söylediler.

Konuşmaların ardından yarışın startı Vali Mustafa Yaman tarafından verildi.

Yarışmanın ikinci etabı yarın Şanlıurfa’da üçüncü etabı 4 Mayıs’da Kilis’de dördüncü etabı ise 5 Mayıs’da Gaziantep’de düzenlenecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.