Umarov: Rusya'daki olimpiyatlara izin vermemeliyiz

Umarov: Rusya'daki olimpiyatlara izin vermemeliyiz

Müslüman sivillere yönelik artan zulümlere dikkat çeken Kafkasya Emirliği Lideri Dokko Umarov, Rusya'daki olimpiyat oyunlarına, Kafkasya'daki direnişçiler olarak izin vermemeleri gerektiğini söyledi.

HABER MRK- Kafkasya Emirliği Lideri Dokko Umarov, Kafkasya Emirliği topraklarında sivillere yönelik gerçekleştirilen baskı ve cinayetler ile ilgili bir bildiri yayımladı. Yayımlanan bildiride, Kafkasya Emirliği'nin barış hamlelerinin Rusya tarafında acziyet olarak algılandığına dikkat çekildi.

Rusların Müslüman sivillere yönelik işlediği suçlarda ciddi artışın olduğuna vurgu yapan Umarov, bundan sonra Rusya'nın 'can damarlarına' yönelik direniş eylemleri düzenleyeceklerini ve özellikle Rusya hükümetinin hedef alınacağını ifade etti.

Kafkasyalı direnişçilerin komutanı Umarov tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kafkasya Emirliği, küresel cihadın yalnızca bir parçasıdır. Kafkasya Emirliği'nin Rusya topraklarında askeri operasyonları keserek yaptığı barış girişimi, Rus yönetimi tarafından bir iyi niyet göstergesi değil de acziyet olarak yorumlandı. Kâfirler ve mürtetler, Kafkasya'daki sivil Müslümanlara yönelik baskılarını artırdılar ve sivil ölümlerinde büyük artış meydana geldi. Biliyoruz ki atalarımızın kemikleri üzerinde, Karadeniz sahili boyunca öldürülmüş ve gömülmüş binlerce Müslüman'ın kemikleri üzerinde bugün Olimpiyat oyunları sahnelemeyi planlıyorlar. Bizler mücahidler olarak, mümkün olan her türlü vesileyle bunun olmasına izin vermemeliyiz" diye konuştu. (Sedat Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler