Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığı'na aday

Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığı'na aday

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. "Fabrika ayarlarımıza döneceğiz" diyen Kocasakal, bundan sonra kullanacağı sloganın 'Kurtuluş, kurtuluştadır' olduğunu söyledi.

İstanbul'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında isim vermeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yüklenen Kocasakal, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz” dedi.

Kocasakal, şu ifadeleri kullandı: "Ne yazık ki şu anda partimizin kimyasıyla, ideolojisiyle uyuşmayan birtakım kişilerin partinin tüzel kişiliğine zarar verdiği görülmektedir. Üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz. Bu partide aynı zamanda Said Nursi ve Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz. Buna göz yumulamaz. Kimse Atatürkçü, Cumhuriyetçi olmak, bu değerlere sahip olmak zorunda değildir. Bu kişilerin ifadelerini de serbestçe savunup siyaset yapma hakkı vardır ama bunu Atatürk’ün partisinde yapamazlar. Bir sürü böyle parti var veya yeni bir parti kurulabilir." (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler