"Ümitsizliğe kapılmadan yorulmadan Hz. Muhammed’in mesajını aramızda yayalım"

"Ümitsizliğe kapılmadan yorulmadan Hz. Muhammed’in mesajını aramızda yayalım"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt’in Eruh İlçesinde "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt Koordinatörlüğü tarafından Eruh ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Eruh Halk Eğitim Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Molla Mehmet Akın hocanın Kur’an tilaveti ile başladı. Seslendirilen ilahi, mevlit ile küçük kız çocuklarının okudukları Hz. Muhammed'i konu alan şiir, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Etkinlikte İttihad'ul Ulema üyelerinden Molla Beşir Şimşek bir konuşma yaptı.

Günümüzde, Hz. Muhammed'in sünnetine sarıldığımız müddetçe delalet, küfür ve ifsattan kurtulabileceğimizi ve Hz. Muhammed'in de Müslümanlara "sünnet" ve Kur'an-ı Kerim"i emanet olarak bıraktığını ifade etti.

"Ümitsizliğe kapılmadan, yorulmadan Hz. Muhammed’in mesajını aramızda yayalım"

Şimşek, "Hepimiz evimizde, çocuklarımızın arasında, komşularımızın ve akrabalarımızın yanında Allah’ın kitabı Kur'an-ı Kerim’i ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in sünnetini yani yolunu, hayatını ve ahlakını birbirimize anlatmalıyız. Vallahi bunun dışında yaralarımıza merhem olacak bir şey yoktur. Bu gerçekleşmediği sürece aramızda hak, adalet, kardeşlik, sulh ve selamet gerçekleşmez. Peygamberin ahlakı aramızda yaygınlaştığı gün çocuklarımız, ailemiz, dostlarımız ve bütün Müslüman memleketler bu kardeşlikten nasibini alacaktır. Bu nedenle hepimiz bu vazifeyi yerine getirelim. Ümitsizliğe kapılmadan, yorulmadan Hz. Muhammed’in mesajını aramızda yayalım. Allah topraklarımıza sulh ve selamet getirsin." dedi.

Program, Molla Abdülkerim Saka'nın okuduğu dua ile son buldu.

İLKHA


































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.